Po třech vítězstvích nešťastná domácí prohra
Klub

Po třech vítězstvích nešťastná domácí prohra

Redakce

Ve střetnutí rezervních týmů prvoligových klubů, dvanáctého boleslavského a čtrnáctého teplického z B skupiny ČFL, považovali sázkaři za jasného favorita domácí. Prognózy (boleslavská výhra 89%, remíza 6% a prohra 5%) se však nenaplnily. Ve zbývající dvou zápasech o třetiligové body boleslavské béčko hraje v sobotu 1. června od 17 hodin na hřišti vedoucích Velvar a v sobotu 8. června od 10,15 hodin doma proti posledním Přepeřím.

První poločas začali hráči obou družstev aktivně, ale zároveň se spoustou kombinačních nepřesností, tudíž bez vážnějšího zaměstnání brankářů. Bez využití zůstaly teplický roh v 7. minutě i dva boleslavské rohové kopy těsně po sobě následující v 11. a 12. minutě, ten druhý teplická defenzíva ubránila se štěstím. S blížící se dvacátou minutou teplický trestný kop způsobil v boleslavské šestnáctce rozruch, který však boleslavští obránci vyřešili bez zásahu brankáře Kořána. Následný boleslavský atak soupeř zarazil faulem.
Ve 25. minutě Vlčkův slibný průnik do teplického vápna završil centrem, na který Howard těsně nedosáhl. Teplický brejk o necelých pět minut později zmařil brankář Kořán vyběhnutím mimo vápno a odkopem do postranního autu. Kolem 35. minuty Boleslavští promarnili dva slepené rohové kopy, po druhém Howard hlavičkoval těsně nad teplické břevno. Ve 37. minutě nepovedeně střílel aktuálně nejproduktivnější boleslavský hráč Kodad. Pět minut před pauzou pátý boleslavský roh skončil v rukavicích teplického brankáře Němečka. První dějství se dohrálo bez vstřeleného gólu.

Druhý poločas obrazem hry navázal na první, oba týmy pozorně bránily a v ofenzívě postrádaly nápaditost a překvapivá řešení ofenzivních akcí. V 54. minutě Boleslavští přežili bez úhony soupeřův roh a o dvě minuty později přenesli zdařile hru do teplické šestnáctky, kde se k míči dostal Vlček a z deseti metrů nastřelil břevno. V příští desetiminutovce Tepličtí ze dvou rohových a jednoho trestného kopu boleslavskou branku vážněji neohrozili, ale v 67. minutě byli blízko úspěchu, když po Vachouškově ráně sražené obráncem proletěl boleslavským brankovištěm centr, na který u vzdálenější tyče nikdo z teplických fotbalistů nedosáhl. Boleslavští nevyužili rohový kop v 71. minutě.
V 82. minutě Kapur proměnil přesnou ranou k tyči pokutový kop nařízený rozhodčím Fišerem za Tsykalovo podražení na hranici šestnáctky po jeho předchozím fatálním ignorování hraní rukou - 0:1.
Zbývající minuty se odehrály za boleslavské snahy dorovnat soupeřův těsný náskok. V 86. minut ze slibné příležitosti Peterka vytěžil jen rohový kop, po jehož rozehrání teplický brankář Němeček zabránil téměř jistému vyrovnávacímu gólu šťastným zásahem na brankové lajně před Gregorem. Ani čtyři přesčasové minuty těsnou boleslavskou prohru nezvrátily.

„I když jsme byli v zápase lepší, doplatili jsme na jednu z mála nedůsledností, kterých jsme se v utkání dopustili a dostali nešťastný gól. Své šance jsme bohužel neproměnili a tak navzdory dobrému výkonu odešli poražení," shrnul těsnou prohru mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Boleslavským fotbalistům se nepovedla odveta za obdobnou podzimní prohru 0:1 z neděle 29. října 2023 v Teplicích a mají tudíž s tímto protivníkem nepříjemně pasívní bilanci vzájemných střetnutí. Ve vrcholícím soutěžním ročníku 2023-24 má FK Mladá Boleslav B čtvrtou nejhorší domácí bilanci a teplická rezerva si teprve druhou výhrou na soupeřově hřišti vylepšila do té doby jednoznačně nejslabší venkovní bilanci. Na výhry doma nad Živanicemi 1:0, v Mostě 5:2, doma nad béčkem Jablonce 4:2 navázala těsným vítězstvím v Mladé Boleslavi, na kterou se v pořadí B skupiny bodově dotáhla. Naopak Boleslavští po úspěších v Chlumci nad Cidlinou 3:1, doma nad Brozany 1:0 a v České Lípě 4:0 ztratili doma všechny tři body, čímž promarnili příležitost k vytvoření si uklidňujícího bodové polštáře na předposlední příčku, od které mají aktuálně odstup pouhé dva body.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Tvrdý, Rulc, König - Kodad, Novák, Dohalský, Tichý - Kaulfus (65. Peterka), Howard, Vlček (65. Vostřel). Připravení ještě byli hráči Fodor, Gregor a brankář Zaplatílek.

Sestava FK Teplice B: Němeček - Tsykalo, Foungala, Hrdlička - Hora (71. Pokorný), Emmer, Křišťan, Bednár (53. Kapur) - Trnovec (87. Kříž), Vachoušek, Procházka (87. Köstl).
Gól: 82. Kapur (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Fišer - Svoboda, Arnošt

Fanshop banner Fanshop banner