Výhra v Ostravě důležitým krokem k záchraně
Klub

Výhra v Ostravě důležitým krokem k záchraně

Redakce

Vítězstvím na hřišti pátého družstva celostátní dorostenecké ligy se Boleslavští vyhoupli ze čtrnácté na dvanáctou příčku v šestnáctičlenné konkurenci. V důležitém utkání pro záchranu celostátní dorostenecké ligy na trávě ostravského sportovního centra Vista se jim sice nepovedl první poločas, ale po změně stran se zlepšili a zaslouženě získali tři body. Jejich hodnotu musí však potvrdit v domácím střetnutí s předposlední Karvinou v první červnové sobotě.

V první polovině utkání působili boleslavští dorostenci zakřiknutým dojmem, byli pomalejší a málo důrazní. Naopak domácí Baník začal aktivněji a brzy po zahajovacím hvizdu šel do vedení.
Ve 12. minutě se po rozehrání ostravského rohového kopu u bližší tyče boleslavské branky nejlépe zorientoval Drobek, který míč usměrnil za záda gólmana Zaplatílka - 1:0.
O minutu později Boleslavští skóre utkání srovnali.
Ve 13. minutě boleslavské autové vhazování Lenner prodloužil na Bobka, jehož střelu z hranice šestnáctky před ostravským gólmanem Moučkou zdařilou tečí usměrnil Buryán - 1:1.
Po vyrovnávací brance probíhala hra od vápna k vápnu bez vážnějšího ohrožení jedné či druhé branky, nebo akce končily v rukou pozorných gólmanů. Ve 41. minutě zaútočil zleva Benlalam, jeho zblokovaná střela vynesla Boleslavi rohový kop, kterému se Baník ubránil.
Ve 44. minutě po přenesení ostravské hry z pravé strany na levou vnikl Emmanuel Prince podél zadní lajny do boleslavské šestnáctky a překvapivým zakončením z úhlu vrátil Baníku vedení - 2:1.

Do druhé půlky utkání jako kdyby v mladoboleslavských dresech nastoupil jiný tým. Výrazně zlepšenou hrou ostravského soupeře přehrával a vytvářel si brankové příležitosti, ale gólově se prosadil až v poslední desetiminutovce a zaslouženě zvítězil. V 50. minutě se k Blažkově míči za ostravské beky dostal Monyč a sám proti gólmanovi těsně minul branku. V 61. minutě po Lennerově zpětné přihrávce Výdovo zakončení z hranice ostravské šestnáctky neprošlo shlukem bránících hráčů. V 63. minutě po boleslavském rohovém kopu brejk ostravského Emmanuela po levé straně zablokovali boleslavští obránci až před gólmanem Zaplatílkem. V 72. minutě po Pavlíčkově kolmé přihrávce Buryán unikl po levé straně a jeho centr obránci Baníku odehráli do zámezí a následný rohový kop ubránili. V 77. minutě po odvráceném Bobkově centru pálil Eichler nad ostravskou branku.
V 83. minutě Pavlíček přihrál Monyčovi, jeho střelu ostravský gólman Moučka vyrazil mimo brankovou konstrukci a následný rohový kop rozehraný Markem v ostravské šestnáctce propadl k Buryánovi, který hlavou vyrovnal - 2:2. Boleslavský kanonýr Jan Buryán si třiadvacátou trefou upevnil postavení na čele střelecké statistiky celostátní dorostenecké ligy U19 v konkurenci 256 evidovaných autorů ligových gólů.
V 87. minutě ostravskou rozehrávku mezi bekem a gólmanem Moučkou zachytil Buryán a jeho pohotovou střelu gólman vytěsnil mimo branku za cenu rohového kopu.
V 88. minutě Markem rozehraný rohový kop zakončil střílející Eichler tak zdařile, že pro boleslavské dorostence to byl vítězný gól - 2:3.
Ve zbytku hrací doby včetně tříminutového nastavení si Boleslavští těsné vedení organizovanou hrou pohlídali.

„V prvním poločase se nám moc nedařilo, v defenzivní činnosti jsme byli pomalí a pozdě dostupovali soupeře, v útočné činnosti hráli bojácně a zbrkle. Do druhého poločasu jsme vstoupili s naprosto jiným přístupem a nasazením, dokázali soupeře zatlačit, přinutit k chybám a vytvořili si dostatek brankových příležitostí. Za hru ve druhé části určitě pro nás zasloužené vítězství, na kterém můžeme stavět v dalších těžkých utkáních na konci sezóny," prohlásil po ostravské výhře mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Pastyřík (70. Eichler), Kolář, Pavlíček, Sofín (81. Švejnoha) - Bobek, Výda, Blažek (70. Marek), Benlalam (46. Monyč) - Buryán, Lenner. Připravení ještě byli hráč Gashi a brankář Mečíř.

Sestava FC Baník Ostrava U19: Moučka - Zástřešek, Musil, Pantok, Drobek - Frýdl, Diviš, Kowalczyk - Havran (76. Lores), Bílek (62. Drozd), Emmanuel Prince.

Branky: 12. Drobek, 44. Emmanuel Prince - 13. a 83. Buryán, 88. Eichler

ŽK: Pantok, Frýdl, Musil - Marek

ČK: Drobek (v 90. minutě)

Rozhodčí: Pochylý - Ganaj, Hošek

Diváků: 80

Od dvou sestupových míst, na nichž jsou s devětadvaceti body dorostenci Karviné a Frýdek-Místku, mají nyní mladoboleslavští devatenáctiletí dorostenci odstup tří bodů. Ten potřebují zdvojnásobit v předposledním mistrovském zápase výhrou na domácím hřišti nad Karvinou. Náročný, nikoliv však nesplnitelný úkol.
Boleslavští mají na domácím hřišti čtvrtou nejslabší bilanci, z dosavadních čtrnácti utkání pět vyhráli a čtyři remizovali se skóre 29:24, Karvinští mají na soupeřových hřištích nejhorší bilanci, ze čtrnácti utkání vyhráli dvě a remizovali dvě při hodně pasivním skóre 9:40.
Závěrečný program mladoboleslavských dorostenců
Sobota 1. června od 11,15 hodin: FK Mladá Boleslav U19 - MFK Karviná U19
Sobota 8. června od 11 hodin: Viktoria Plzeň U19 - FK Mladá Boleslav U19

Fanshop banner Fanshop banner