Roli papírového favorita splnili až po přestávce
Klub

Roli papírového favorita splnili až po přestávce

Redakce

V sedmadvacátém mistrovském utkání celostátní ligy mladšího dorostu porazili boleslavští dorostenci podle předpokladů soupeře z úplného dna šestnáctičlenné tabulky, i když těsná výhra neodpovídá, že mezi družstvy je rozdíl propastných sedmnácti bodů.

Do zápasu vstoupili aktivně a už ve 4. minutě střílel Rössler těsně nad branku. V 7. minutě se Černý uvolnil v pokutovém území, ale frýdecko-místecký obránce mu zblokoval střelu na rohový kop.
V 11. minutě ve finále krásné boleslavské kombinační akce Černý vybídl ke skórování Gashiho a ten otevřel gólový účet - 1:0.
Zanedlouho však bylo po náskoku.
Ve 13. minutě Boleslavští chybnou rozehrávkou nabídli protivníkovi šanci na vyrovnání a Filip Végh ji využil - 1:1.
Ve 34. minutě frýdecko-místečtí mladíci dovršili obrat, když Tvarůžkův trestný kop ze strany nečekaně propadl přímo za záda brankáře Škrdly - 1:2.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští aktivně, ale Eichler a Gashi příležitosti nevyužili. V 58. minutě Rössler našel rozeběhnutého Černého, ten přihrál volnému Eichlerovi, který se uvnitř soupeřova vápna dobře zorientoval a vyrovnal na 2:2.
V 67. minutě trestným kopem z dvaceti metrů Eichler, jenž přišel na hřiště až po přestávce, krásně přes zeď vymetl šibenici - 3:2
.
V dalším průběhu boleslavští Gashi a Eichler měli obrovské příležitosti zvýšit a tím pádem pojistit vedení, ale ani jeden neproměnil samostatný únik na hostujícího brankáře. V 88. minutě rozhodčí Barcuch po druhém žlutém napomínání vyloučil obránce Kocoura a Boleslavští dohrávali v deseti lidech. Hráči Frýdek-Místku v nastavení zahrávali dva rohové kopy, které boleslavská defenzíva ubránila.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře a zaslouženě se dostali do vedení. Naší individuální chybou v rozehrávce jsme nabídli soupeři srovnání. Od té doby se hráči nekoncentrovali na hru, ale komentovali výroky rozhodčího a neprezentovali se jako tým. Důrazná řeč o poločasové přestávce a hlavně střídání nám pomohly. Zejména Eichler odehrál výborný poločas a povedlo se nám utkání otočit. Pro nás důležité tři body, když jsme před tím dvakrát za sebou prohráli," uvedl mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Kocour, Lelek (46. Knobloch), Žáček, Fedečko - Václavík (46. Ilco), Rössler - Kosorič (46. Eichler), Černý, Gashi. Připravení ještě byli hráč Rittebauer a brankář Kolář.

Sestava FK Frýdek - Místek U17: Martinák - Hub (62. Hlavatík), Volný (51. Vrobel), František Végh, Tvarůžka - Kudrna, Filip Végh (86. Michna), Dluhoš, Buffi (62. Jalůvka) - Tomeček, Meca.

Branky: 58. a 67. Eichler, 11. Gashi - 13. Filip Végh, 34. Tvarůžka

ŽK: Rössler, Václavík, Gashi, Kocour - Kudrna, Filip Végh, Dluhoš

ČK: Kocour (v 88. minutě)

Rozhodčí: Barcuch - Trska, Jirák

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner