Remíza doma je nepříjemnou ztrátou dvou bodů
Klub

Remíza doma je nepříjemnou ztrátou dvou bodů

Redakce

V sedmadvacátém mistrovském utkání nejvyšší celostátní ligy dorostu bylo přímým střetnutím o záchranu. Po nerozhodném výsledku se na nelichotivém postavení obou družstev, čtrnácté Boleslavi a patnáctého Frýdek-Místku, nic nezměnilo. Boleslavští už pět zápasů nevyhráli a po čtyřech předchozích prohrách remíza na domácím trávníku se sousedem z konce tabulky je nepříjemná ztráta.

Ve vyrovnané první polovině utkání se akce přelévaly z jedné strany na druhou bez efektivní koncovek. Ve 13. minutě rozehrál Benlalam boleslavskou standardku zleva centrem před branku soupeře, ale tam situaci vyřešil frýdecko-místecký gólman Vavshko. V 17. minutě se dostal do brejku po pravé straně útočník Frýdek-Místku Ogbu a zakončením své akce boleslavského gólmana Zaplatílka nepřekonal. Ve 20. minutě rozehrál Blažek boleslavský rohový kop zprava k přední tyči, Výda míč prodloužil k zadní tyči a Pastyřík nasměroval dorážku mimo branku soupeře.
Ve 32. minutě Blažek rozehrál boleslavskou standardku z poloviny hřiště centrem do šestnáctky soupeře, gólman Vavshko míč vyrazil a střela Pastyříka byla nepřesná. Ve 35. minutě po přetaženém frýdecko-místeckém rohovém kopu, střílel bez přípravy Tomeček mimo boleslavskou branku. Ve 44. minutě po boleslavské akci zprava získal míč v soupeřově šestnáctce Monyč , ale jeho střela neprošla shlukem bránících hráčů.

Do druhé půlky vstoupili Frýdecko-Místečtí gólem.
Ve 49. minutě frýdecko-místečtí dorostenci zaútočili zleva a jejich útočník Imider střelou k přední tyči poslal své družstvo do vedení - 0:1.
V 51. minutě boleslavští dorostenci rozehráli rohový kop zleva, vzápětí poté hned zprava, ale soupeř se oběma standardním situacím ubránil. V 54. minutě střílel Kolář z další standardky na frýdecko-místeckou branku a gólman Vavshko jeho střelu vyboxoval do bezpečí.
V 59. minutě Výdovu střelu frýdecko-místečtí obránci uvnitř vlastní šestnáctky zblokovali rukou, rozhodčí Trska nařídil pokutový kop, který Výda sám jistě proměnil - 1:1.
V 63. minutě po Pastyříkově centru zleva pálil Bobek jen do gólmana Vavshka. V 72. minutě skončila standardka soupeře v zámezí, aniž by znamenala nebezpečí pro boleslavskou branku. V 81. minutě obdobně jistě pokryl frýdecko-místecký gólman Vavshko trestný kop Blažka. V 83. minutě likvidoval boleslavský gólman Zaplatílek u levé tyče své branky nebezpečný atak soupeře. V 87. minutě frýdecko-místecký protivník spálil velkou šanci, když jeho hráč v dobré pozici trefil jen tyč boleslavské branky. V 89. minutě obdobně promarnili šanci Boleslavští, když byl v zakončení nepřesný Pastyřík. V nastavení Boleslavští nevyužili výhodu trestného kopu a v samotném závěru pálil Monyč jen do rukou gólmana Vavshka.

„Vyrovnané utkání, které nabídlo hodně šancí na každé straně. My jsme byli dobří v kontrole hry, ve vedení útoku, šancí jsme si vytvořili dostatek, nicméně v efektivitě vidíme prostor pro zlepšení. Do defenzívy jsme dobře zvládali dlouhé míče soupeře, nicméně při brankové situaci soupeře a dalších brejcích jsme hráli bojácně," zhodnotil ztrátu dvou bodů mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek (82. Vokoun), Kharchilava (82. Marek), Pavlíček, Pastyřík - Kolář, Výda, Blažek (82. Naďo) - Monyč, Lenner, Benlalam (63. Kühnel). Připraveni ještě byli hráči Musil, Černý a brankář Mečíř.

Sestava FK Frýdek Místek U19: Vavshko - Míček, Cudzik, Harušťák, Nalewajka - Tomeček, Křížek (88. Žáček), Němec, Jedlička (70. Andriiak) - Ogbu Emmanuel, Imider.

Branky: 59. Výda (z pokutového kopu) - 49. Imider

ŽK: Lenner, Bobek, Výda, Pastyřík, Monyč - Harušťák, Nalewajka

Rozhodčí: Trska - Barcuch, Jirák

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner