Po domácí prohře propad téměř až na dno
Klub

Po domácí prohře propad téměř až na dno

Redakce

Proti favorizovaném soupeři z popředí tabulky české ligy starších dorostenců prohráli Boleslavští na domácím hřišti třemi góly inkasovanými až v závěrečné čtvrthodině. S bezkonkurečně nejslabší ofenzívou klesli na předposlední příčku v konkurenci dvaceti družstev.

První poločas se odehrál bez vstřeleného gólu. Už ve 3. minutě se po rohovém kopu do první boleslavské šance dostal Stanislav Bejda, ale přestřelil soupeřovu brankou. V 5. minutě po pomalé Ulrichově rozehrávce se Bohemians velmi jednoduše dostali do nebezpečného zakončení, které však také skončilo nad brankou. V 10. minutě rychlou akci zakončili Bohemians nepřesně. V 16. minutě Matějovský mířil vysoko nad vršovickou branku. V 17. minutě Černý krásnou přihrávkou připravil gólovou šanci pro Stanislava Bejdu, který sám před brankou neuspěl.
Ve 26. minutě Kühnel individuálně pronikl před branku a nastřelil pouze brankáře. Ve 37. minutě po akci Stanislava Bejdy se dostal do slibného střeleckého zakončení Matějovský, který však zamířil vedle branky. Ve 41. minutě neuspěl Matějovský v další šanci a následně Vokouna vychytal brankář Bohemians Sládek.

Druhý poločas Boleslavští nezvládli. Již ve 48. minutě rychlou akci Bohemians nestíhal Adam Bejda a velkou šanci zmařil až brankář Mečíř. O dvě minuty později při centru z levé strany Adam Bejda neuhlídal protihráče, jehož hlavička zamířila do břevna boleslavské branky. V 57. minutě se po rohovém kopu vršovický hráč uvolnil přes obránce Ottu a nastřelil tyč boleslavské branky.
V 60. minutě při zbytečně propadnutém míči si dávali přednost Adam Bejda s Vokounem, po jehož špatném odkopu získal soupeř opět hru pod kontrolu a při centru z levé strany neuhlídal Keller protihráče a Salač dal vedoucí branku Bohemians - 0:1.
Boleslavští se zanedlouho vrátili do hry a ztrátu srovnali.
V 64. minutě po Kühnelově hezké přihrávce za protivníkovu obranu Stanislava Bejdu zastavil nedovoleně brankář Sládek a sám faulovaný hráč pokutový kop proměnil ve vyrovnání - 1:1. Pro Stanislava Bejdu to byla již jedenáctá trefa v aktuálním soutěžním ročníku.
Na srovnání skóre boleslavští dorostenci nenavázali, naopak v závěrečné čtvrthodince třikrát inkasovali a darovali vršovickému soupeři všechny tři body.
V 73. minutě při centru z levé strany Keller neuhlídal vršovického Klímu a ten v pozici, kdy byl zcela sám v boleslavském pokutovém území, vrátil Bohemians vedení - 1:2.
V 81. minutě po vršovickém centru pro změnu z pravé strany neuhlídal Keller tentokrát Mikudu, jenž hlavičkoval na 1:3
.
V 86. minutě ponechal nekrytého protihráče uvnitř boleslavské šestnáctky Horák, nebezpečnou hlavičku Mečíř chytil.
V 90. minutě při rohovém kopu Bohemians neuhlídal obránce Otta na přední tyči Krištůfka - 1:4.

„Po dobrém prvním poločase, kdy jsme se staršímu soupeři dokázali ve všech činnostech vyrovnat a dokonce mohli vést po dvou velkých šancích, které jsme nedokázali využít, bohužel naši hru ve druhé polovině lze hodnotit jako ostudný výkon, pro který nemám vysvětlení a ani pochopení. Takhle se za Mladou Boleslav nebojuje," zlobil se mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - A. Bejda (70. Schütz), Ulrich, Otta - Vokoun, Černý (80. Horák), Vostřel, Keller (80. Nguyen) - Matějovský (75. Souček), Kühnel (75. Kaiser), S. Bejda. Připravený byl ještě brankář Studničný.

Góly: 64. Stanislav Bejda (z pokutového kopu), - 60. Salač, 73. Klíma, 81. Mikuda, 90. Krištůfek

ŽK: Otta, Černý

Rozhodčí: Kubečka - Tichý, Šestořád

Diváků: 50

Družstvo FK Mladá Boleslav U18 se propadlo ve dvacetičlenné tabulce druhé nejvyšší tuzemské dorostenecké ligy až na předposlední příčku a v náročných záchranářských střetnutích podstoupí závěrečných pět mistrovských zápasů v tomto sledu:
Neděle 26. května od 14,45 hodin: Viktoria Plzeň U18 - FK Mladá Boleslav U18
Středa 29. května od 11 hodin: FK Ústí na Labem U19 - FK Mladá Boleslav U18
Neděle 2. června od 11 hodin: FK Mladá Boleslav U18 - SK Petřín Plzeň U19
Neděle 9. června od 10 hodin: Viktorka Žižkov U19 - FK Mladá Boleslav U18
Neděle 16. června od 10 hodin: FK Mladá Boleslav U18 - SK Slavia Praha U18

Fanshop banner Fanshop banner