Jasná výhra potvrzením májové formy
Klub

Jasná výhra potvrzením májové formy

Redakce

V sedmadvacátém kole výrazným venkovním vítězstvím nad Českou Lípou se Boleslavští v průběžném pořadí B skupiny ČFL posunuli právě před tohoto soupeře a jsou nyní jedenáctí. Nejbližší utkání o třetiligové body FK Mladá Boleslav B - FK Teplice B se hraje neděli 26. května od 10,15 hodin.

V úvodu utkání českolipský tým působil živěji, v 6. minutě Halbich vystřelil nepřesně a v následující minutě lépe mířil Vít, jehož ránu boleslavský brankář Kořán vyrazil na první roh. V 10. minutě českolipský gólman Radek Novák při rizikovém počínání mimo šestnáctku přišel o míč, který získal Kaulfus a přes Dohalského se dostal k Vlčkovi, jenž se nechal obrat protihráčem a z rodící se boleslavské šance nic nebylo.
V 16. minutě König před boleslavským pokutovým územím zastavil soupeřovu ofenzivní akci, načež s míčem přesprintoval půl hrací plochy, přihrál Vlčkovi a jeho ostrý centr zleva Tichý nasměroval odrazem o tyčku do českolipské branky - 0:1.
Ve 20. minutě českolipští fotbalisté promarnili svůj druhý roh.
Ve 22. minutě Vlček z pozice, kdy se ocitl sám před soupeřovou brankou, úspěšným přehozením brankáře Nováka zvýšil boleslavské vedení - 0:2.
Ve 24. minutě Vítův dobře rozehraný trestný kop z místa nedaleko rohu šestnáctky Šimon z hranice brankoviště zakončil hodně nepřesně. Ve 33. minutě Tichého centr brankář Novák pohodlně stáhnul a o dvě minuty později Kaulfus s nadějné pozice českolipskou branku přestřelil. Ve 37. minutě po Kořánem odvráceném čtvrtém českolipském rohu Vít z dálky boleslavskou branku netrefil. Pět minut před koncem poločasu Kodad připravil střelecké pozice Tvrdému, jehož technický pokus kryl brankář Novák, a Vlčkovi, kterého uvnitř šestnáctky obránci o míč připravili. Ve 41. minutě Vítovu dalekonosnou střelu Kořán vytlačil nad břevno. V poločasovém nastavení po Halbichově kolmici se Vít ocitl sám před boleslavskou brankou, ale její strážce Kořán největší českolipskou šanci zmařil za cenu soupeřova rohového kopu. Těch v první části utkání českolipští fotbalisté rozehrávali celkem osm, boleslavští hráči obdobnou standardní situaci neměli ani jednu, ovšem na rozdíl od soupeře dvakrát skórovali.

Druhý poločas začal nepřesnou střelou boleslavského Vlčka, vzápětí na opačné straně hřiště si s nedůrazným zakončením Víta poradil Kořán. Ve 49. minutě Kodad mířil nad českolipskou branku. V 53. minutě Kaulfusova křížná rána těsně minula českolipskou branku. V 58. minutě kopali Boleslavští bez využití svůj první roh, který nakonec zůstal jediným v jejich provedení, Českolipští kopali v tomto utkání rohů celkem třináct a všechny bez efektu. V 63. minutě na Balážův pas nedosáhl nigerijský útočník v českolipském dresu Omon. V 77. minutě po Vostřelově přetaženém centru Vlček hlavičkou trefil bránícího Baláže. V 80. minutě českolipský Kazda nevyužil trestný kop.
V 81. minutě po přízemní přihrávce z pravé strany si Kodad na hranici šestnáctky zpracoval míč a s přehledem zamířil do pravé šibenice českolipské branky - 0:3. Pro Ladislava Kodada to byla již sedmá trefa v aktuálním třetiligovém ročníku a potvrdil tak svoji pozici nejproduktivnějšího střelce mladoboleslavského béčka.
V 89. minutě Boleslavští předvedli akci podobnou té před třetím gólem, tentokrát se po přihrávce z pravé strany gólově prosadil Howard - 0:4.
Boleslavští dovedli k vítězství třetí květnové utkání v řadě a zapudili tak starosti s třetiligovou záchranou. Ze zbývajících tří mistrovských duelů dva hrají doma, v poslední májové neděli hostí teplické béčko, první červnovou sobotu jedou do Velvar a druhou červnovou sobotu uzavřou jarní sezónu na domácím hřišti proti Přepeřům.

„Tentokrát jsme utkání opravdu velmi dobře zvládli. Přestáli jsem tlak soupeře v úvodu a vydařily se nám rychlé protiútoky. Druhou půli jsme soupeře do ničeho nepustili a branek jsme mohli dát i více," řekl k českolipskému jasnému vítězství mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Sestava FK Arsenal Česká Lípa: Radek Novák - Pajkrt (84. Žižka), Vít, Kazda (87. Valta), Baláž (84. Stružinský), Hajdo, Halbich, Krejčík (46. Valenta), Šimon (87. Ješeta), Omon, Dvořák).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, König, Suchomel - Tvrdý, Kodad (90. Milan Novák), Dohalský, Tichý - Kaulfus (73. Vostřel), Howard, Vlček. Připravení ještě byli hráč Gregor a brankář Mečíř.

Góly: 16. Tichý, 22. Vlček, 81. Kodad, 89. Howard

ŽK: Valenta, Šimon, Ješeta - König, Dohalský

Rozhodčí: Jansa - Bednář, Beneš

Diváků: 300

Fanshop banner Fanshop banner