Boleslavští neuhlídali mongolského kanonýra
Klub

Boleslavští neuhlídali mongolského kanonýra

Redakce

Utkáním ve třetí květnové středě si aktéři předehrávali 37. kolo a lépe ho zvládli jihočeští dorostenci. Boleslavští bohužel nenavázali na předchozí vybojovaný cenný bod v Teplicích a ve dvacetičlenné české dorostenecké lize spadli už na předposlední příčku, neboť mají nejslabší ofenzívu, když ve dvaatřiceti mistrovských zápasech nastříleli jen šestatřicet gólů, žádný z ostatních devatenácti týmů nedal méně.

První poločas nezačali boleslavští dorostenci dobře, naopak jihočeský soupeř se dostal do dvougólového vedení dříve než uplynula půlhodina hry.
V 11. minutě Boleslavští neuhlídali budějovický rohový kop a neobsazený Gantogtokh otevřel snadno skóre utkání - 0:1.
Ve 20. minutě boleslavskou akci z levé strany završil Stanislav Bejda nastřelením levé tyče jihočeské branky, od které se míč odrazil před Vokouna, kterého vychytal budějovický Wolf.
Ve 22. minutě po svižné akci středem hřiště a bravurním Gantogtokhově zakončení na zadní tyč se Budějovice dostaly do vedení 0:2.
Ve 37. minutě po chybné boleslavské rozehrávce v další jihočeské brankové příležitosti budějovický hráč Studničného branku přestřelil. Ve 40. minutě nebezpečná střela Matějovského skončila jen kousek nad budějovickou brankou. V předposlední poločasové minutě Budějovičtí zahodili svoji velkou šanci nepřesným zakončením.

Ve druhém poločase si Budějovičtí vedení pohlídali a dokonce ho i navýšili. V 55. minutě po Matějovského trestném kopu Vostřel ze slibné pozice hlavičkoval nepřesně. V 60. minutě po zaváhání boleslavské obrany budějovický útočník obehrál dva protihráče a nebezpečné zakončení chytil připravený brankář Studničný. V 62. minutě po spolupráci s Kellerem z dobré pozice Kühnel pouze nastřelil blokujícího obránce.
V 63. minutě další špatnou boleslavskou rozehrávku potrestal Gantogtokh, který po obejití dvou protihráčů vymetl šibenici Studničného branky - 0:3. Ofenzivní talent mongolské národnosti v českobudějovických službách Tuguldur Gantogtokh patří do kádru družstva U19 hrajícího celostátní ligu starších dorostenců a v tamní kanonýrské statistice je se čtrnácti nastřílenými góly třetí za sedmnáctigólovým druhým slováckým Lukášem Novotným a prvním třiadvacetigólovým mladoboleslavským Janem Buryánem.
V 67. minutě boleslavský gólman Studničný zlikvidoval velkou budějovickou šanci. V 75. minutě po Schutzově přihrávce Černého zakončení budějovický brankář Wolf chytil. V 80. minutě boleslavští dorostenci další z řady chybných rozehrávek nabídli jihočeskému protivníkovi šanci ke skórování, ale finální zakončení mířilo nad Studničného branku.
„Utkání rozhodl rozdílový hráč, který nám vstřelil tři branky. Jinak jsme proti výrazně posílenému soupeři z kategorie U19 podali statečný výkon," řekl k nepříjemné prohře mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - A. Bejda (64. Schütz), Ulrich, Otta - Vokoun (76. Horák), Černý, Vostřel, Keller - S. Bejda (64. Kaiser), Kühnel (70. Nguyén), Matějovský (70. Souček). Připravený byl brankář Křáp.

Góly: 12., 23. a 63. Gantogtokh.

ŽK: Šebest, Gantogtokh.

Rozhodčí: Nejedlo - Wulkan, Váňa.

Diváků: 50.

Fanshop banner Fanshop banner