Prohra na hřišti kandidáta mistrovského titulu
Klub

Prohra na hřišti kandidáta mistrovského titulu

Redakce

Šestadvacáté mistrovské utkání celostátní ligy mladšího dorostu prohráli Boleslavští s lídrem průběžné tabulky na přírodní trávě ve sportovním areálu v Horních Počernicích. Slávisté výhrou bodový odstup od jedenácté Boleslavi navýšili na propastných padesát bodů.

První poločas boleslavští dorostenci odehráli velmi poctivě do obranné fáze a favorizovaný soupeř se těžko dostával do šancí. Boleslavští hrozili po každém zisku míče z brejkových situací, které se jim však nedařilo dotáhnout k ohrožení slávistického brankáře a už vůbec ne ke skórování. Nejblíže k otevření gólové statistiky bylo ve 39. minutě, kdy centr slávistického kapitána Berana spadl na břevno Škrdlovy branky. První dějství skončilo bezgólovou plichtou.

Druhý poločas začali slávističtí mladíci aktivně a už ve 48. minutě nebezpečně vypálil Filippov a boleslavský brankář Škrdla střelu vyrazil na rohový kop.
V 52. minutě nedůrazné počínání boleslavské defenzívy ve vlastním pokutovém území potrestal nekompromisní střelou k tyči Březina - 1:0.
Po inkasované brance pokračovala Slavia v ofenzivním počínání se zvýšenou chutí a boleslavské družstvo opakovaně podržel skvěle chytající Škrdla. V 80. minutě se Boleslavi naskytla ojedinělá šance na vyrovnání nepříznivého skóre, Rössler uvolnil přihrávkou Černého, ten se ocitl úplně sám před slávistickým brankářem, ale v jasné šanci branku přestřelil. A tak přišlo nepsané fotbalové pravidlo „nedáš, dostaneš", bohužel ve slávistický prospěch.
V 82. minutě střelou z vápna náhradník Kubů ve třetí minutě svého pobytu na hrací ploše zvýšil slávistické vedení na 2:0.
V závěru utkání pálil Černý z pozice uvnitř pokutového území, ale jeho pokus brankář Obdržálek vyrazil.

„Lídrovi soutěže jsme utkání hodně ztížili, bohužel to na žádný bod nestačilo. Naši hráči i přes prohru zaslouží pochválit za nasazení a bojovnost," řekl po slávistické prohře trenér mladoboleslavských fotbalistů Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Kaulfus, Ivanytskyy, Žáček, Kocour - Ilco, Ditrich (60. Rössler), Václavík (79. Fedečko) - Gashi (79. Kosorič), Kodera, Eichler (60. Černý). Připravený byl brankář Kolář.

Sestava SK Slavia Praha U17: Obdržálek - Beran, Kovář, Kočvara, Adam (60. Brázda) - Hubička (60. Tománek), Filippov, Korenc (79. Kubů), Březina - Németh (84. Kotrba), Kolísek.

Branky: 52. Březina, 82. Kubů

ŽK: Václavík - Németh

Rozhodčí: Nešněra - Vyhnanovský, Švec

Diváků: 67

Fanshop banner Fanshop banner