Bojovnost oceněná jedním bodem
Klub

Bojovnost oceněná jedním bodem

Redakce

Boleslavští ze hřiště favorizovaného soupeře, který na čtvrté pozici české ligy starších dorostenců má více než dvojnásobný počet bodů, přivezli jeden bod za velmi cennou remízu.

Na začátku prvního poločasu už v 8. minutě měli Tepličtí první šanci, ale po centru z pravé strany osamocený hráč hlavičkoval nad boleslavskou branku. Ve 13. minutě Černého nebezpečnou střelu z hranice pokutového území teplický brankář Balázs vyrazil. Další nebezpečná rána Vostřela v 16. minutě skončila vedle pravé teplické tyče a o dvě minuty později Stanislav Bejda trefil brankáře Balázse. V 19. minutě se Matějovský uvolnil v pokutovém území a ve velké šanci těsně minul teplickou branku.
Ve 21. minutě Černý vyvedl středem hřiště míč a střelou ze střední vzdálenosti k pravé tyče vstřelil úvodní branku utkání - 0:1.
Ve 30. minutě po Vokounově centru Matějovský neuspěl zakončením z dobré pozice.

Druhý poločas začal obrovskou teplickou šancí, kterou boleslavská defenzíva se štěstím odvrátila. Vzápětí ve 47. minutě boleslavskou šanci, v níž se ocitl Vokoun, zneškodnil brankář Balázs.
Ve 49. minutě na chybnou boleslavskou rozehrávku reagoval soupeř rychlým protiútokem, v jehož vyvrcholení Hefner obehrál na hranici pokutového území tři boleslavské hráče a následným zakončením podél brankáře Studničného vyrovnal na 1:1.
V 57. minutě po Matějovského trestném kopu Stanislav Bejda zamířil hlavou nad branku. V
70. minutě Vostřelovo nebezpečné zakončení skončilo vedle teplické branky. V 75. minutě při neuvěřitelném teplickém závaru míč létal opakovaně po brankové čáře, než ho dokázali boleslavští obránci odkopnout. V závěru utkání teplický tým vytvořil až těžko uvěřitelný tlak na boleslavskou branku. Velký počet rohových kopů a centrů ze hry směřujících do pokutového území dokázali Boleslavští poctivostí a obětavostí odehrát mimo nebezpečí a získali bod za vskutku vydřenou remízu.
„Povedený výkon a dobrá hra v prvním poločase nám přinesla zasloužené vedení. Druhý poločas soupeř vyrovnal a v závěru nás dostal pod velký tlak, který jsme poctivě odbránili. Díky enormnímu nasazení a obětavosti po celé utkání jsme ze hřiště silného soupeře přivezli cenný bod," pravil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - A. Bejda, Ulrich, Otta - Vokoun, Černý, Vostřel, Keller - S. Bejda, Kühnel (70. Nguyen), Matějovský (80. Schütz). Připravení ještě byli hráči Horák, Kaiser, Souček, Schütz a brankář Křáp.
Branky: 50. Hefner - 21. Černý

ŽK: Podaný, Slivka

Rozhodčí: Talpáš - Makovec, Saifert

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner