Bez dvou vyloučených i bez jediného bodu
Klub

Bez dvou vyloučených i bez jediného bodu

Redakce

Na přírodní trávě sportovního centra v Horních Počernicích prohráli boleslavští dorostenci se slávistickými vrstevníky a protože to bylo již čtvrté utkání v řadě bez bodového zisku, mají na třetí příčce od konce tabulky celostátní ligy U19 pouhý jeden bod odstupu od sestupového místa, na kterém je Frýdek-Místek, nejbližší soupeř, s nímž se střetnou doma v sobotu 18. května od 10 hodin.

Vstup do utkání se boleslavským dorostencům nepovedl, naopak Slávii ano, což potvrdila rychlým dvougólovým vedením. Ve 3. minutě prověřila pozornost boleslavského gólmana Zaplatílka, který se překvapit nenechal, ale zanedlouho už kapituloval.
V 5. minutě po centru zleva vstřelil první branku Slávie Mikulanda - 1:0.
O šest minut později se měnilo skóre znovu ve slávistický prospěch.
V 11. minutě po rohovém kopu Jelínkova střela z hranice šestnáctky s pomocí teče jednoho z bránících hráčů skončil za zády gólmana Zaplatílka - 2:0.
Ve 21. minutě slávistický útok zprava po zpětném centru zakončil Hájek těsným přestřelením boleslavské branky.
Ve 26. minutě po Monyčově centru Benlalam střelou z hranice slávistické šestnáctky snížil na 2:1.
Ve 28. minutě vybojoval na půlce míč Buryán a za jeho centrem přes soupeřovy beky vystartoval Monyč, ale slávistický gólman Rezek byl rychlejší. Ve 30. minutě Kolář poslal do útoku středem hřiště Monyče, po jehož přihrávce Benlalam z necelých dvaceti metrů slibnou akci zakončil střelou do rukou gólmana Rezka. Ve 33. minutě zastavil boleslavský stoper Švejnoha průnik slávistického útočníka nedovoleným způsobem a od rozhodčího Vyhnanovského uviděl červenou kartu. Slávisté přesilovku využili za pár minut.
Ve 37. minutě po centru zprava Jelínek dorážku z pozice uvnitř boleslavské šestnáctky zvýšil slávistické vedení na 3:1.
V krátkém poločasovém nastavení se tvrdě střetli boleslavský Pastyřík se slávistickým Pudilem, boleslavský hráč po ošetření pokračoval ve hře, slávistický fotbalista na hřišti skončil, neboť jej sudí Vyhnanovský vyloučil.

Do druhé poloviny utkání se tak z kabin družstva vrátila s vyrovnaným počtem hráčů. Boleslavští sice zlepšili hru v poli, ale slávistický soupeř byl produktivnější. V 53. minutě střílející Benlalam gólmana Rezka nepřekvapil. V 64. minutě po Lennerově průniku a přihrávce zleva Pavlíček akci zakončil střelou do Rezka.
V 71. minutě po Pitákově přihrávce Jelínek obloučkem přehodil vyběhnuvšího boleslavského gólmana Zaplatílka a završil tak svůj hattrick v tomto utkání - 4:1.
V 73. minutě po Bobkově přihrávce Pavlíčkovo zakončení slávistická defenzíva zblokovala a k Rezkově brance nepustila. Další boleslavské ataky však již byly úspěšnější.
V 79. minutě Kharchilavův dlouhý míč za beky Slávie zpracoval Buryán, kterého při pokusu o kličku gólman Rezek zastavil faulem a nařízený pokutový kop podražený boleslavský útočník proměnil - 4:2.
O tři minuty později se boleslavským dorostencům povedla další akce téměř jako přes kopírák.
V 82. minutě po Kühnelově kolmé přihrávce do slávistické šestnáctky Buryán přespurtoval obránce, úspěšně obešel gólmana Rezka a skóroval do prázdné branky - 4:3.
V dramatickém závěru Boleslavští sahali po vytouženém bodu, ale vyrovnat se jim nepodařilo. V 85. minutě po rohovém kopu Kühnelovu zdařilou hlavičku jeden ze slávistických obránců v poslední možné chvíli vykopl z brankové lajny. V 90. minutě po střetu s protihráčem zůstal Buryán ležet ve slávistickém vápně a rozhodčí Vyhnanovský mu ukázal žlutou kartu. V 91. minutě spálili dorostenci Slávie velkou šanci přestřelením boleslavské branky z dobré pozice. V 92. minutě po střetu pronikajícího Buryána s hráčem Slávie rozhodčí Vyhnanovský bez zaváhání ukázal druhou žlutou kartu boleslavskému kanonýrovi a pak zákonitě i červenou. Utkání tak dokončili boleslavští dorostenci v tuplovaném oslabení a s notnou dávkou zklamání.

„Do defenzívy jsme nepodali dobrý výkon, špatně jsme dostupovali soupeře před a v pokutovém území a ani do útočné fáze jsme si toho moc, a to hlavně v prvním poločase, nevytvořili. Po snižující brance na 2:4 soupeř znervózněl a nám se povedlo vstřelit kontaktní branku. Bohužel jsme na víc nedosáhli," řekl po prohře trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek, Švejnoha, Pavlíček, Pastyřík (69. Blažek) - Monyč (69. Kühnel), Kolář (87. Černý), Výda, Benlalam (59. Kharchilava) - Buryán, Lenner (87. Eichler). Připravení ještě byli hráč Musil a brankář Škrdla,

Sestava SK Slavia Praha U19: Rezek - Piták (75. Holub), Boledovič, Mervard, Pudil - Jelínek, Hájek, Zamazal (64. Koffi Ypole) - Mikulanda (64. Belžík), Pikolon (71. Teterya), Dufek (46. Herák).

Branky: 11., 39. a 71. Jelínek, 5. Mikulanda - 79. a 82. Buryán (první z pokutového kopu), 26. Benlalam.

ČK: M. Pudil (45.) - Švejnoha (33.), Buryán (90.)

Rozhodčí: Vyhnanovský - Nešněra, Švec

Na záchranu příslušnosti mezi tuzemskou dorosteneckou elitou mají boleslavští dorostenci ještě čtyři mistrovská utkání:
Sobota 18. května od 10 hodin: FK Mladá Boleslav U19 - FK Frýdek-Místek U19
Sobota 25. května od 13,15 hodin: FC Baník Ostrava U19 - FK Mladá Boleslav U19
Sobota 1. června od 11,15 hodin: FK Mladá Boleslav U19 - MFK Karviná U19
Sobota 8. června od 11 hodin: Viktoria Plzeň U19 - FK Mladá Boleslav U19

Fanshop banner Fanshop banner