Juniorka se probrala a začala sbírat body
Klub

Juniorka se probrala a začala sbírat body

Redakce

Boleslavští vítězstvím nad papírovým favoritem ze čtvrté příčky B skupiny ČFL úspěšně navázali na předchozí výhru v Chlumci nad Cidlinou a polepšili si na dvanáctou příčku, z níž mají aktuálně desetibodový odstup od divizního propadliště. Nejbližší utkání o třetiligové body hrají v pátek 15. května od 18 hodin v České Lípě.

První poločas začali Boleslavští v sestavě s kapitánem prvoligového áčka Matějovským sebevědomě, ale ofenzivní náznaky do koncovky nedotáhli. První brozanský útočný pokus skončil Chukwumovým ofsajdem. V 11. minutě Dohalského přihrávku Filovi vystihl a v poslední chvíli zalehnul brozanský brankář Kouba. O chvíli později aktivní Fila vybojoval první boleslavský roh, kterému se protivník snadno ubránil. Oběma týmům v ofenzivní snaze scházela přesnost, s ojedinělými střelami brozanského Novotného si poradil brankář Kouba a na druhé straně ránu boleslavského Tichého zablokoval bránící hráč.
Těsně před završením úvodní půlhodiny kopali Boleslavští krátce po sobě dva rohy a po druhém z nich Filovu bombu k tyči Kouba vyrazil. Ve 32. minutě po čtvrtém boleslavském rohu König hlavičkoval do Koubovy náruče. Ve 41. minutě po Schettlově přihrávce z pravého křídla tvrdě vypálil Šup a boleslavský gólman Kořán výtečným zákrokem vyrazil míč na roh, po jehož rozehrání Chukwuma hlavičkoval nepřesně. O dvě mnuty později Vlčkovu tečovanou střelu do vysokého oblouku zneškodnil Kouba s obtížemi.

V úvodu druhého dějství si boleslavská defenzíva poradila s Šupovým centrem i Černého šikovnou kolmou přihrávkou. V 50. minutě boleslavský Dohalský střílel nepřesně, Matějovský se neprosadil individuálním průnikem a A. Tichý vybojoval pátý roh.
V 62. minutě Königův falšovaný pas gólman Kouba s obtížemi jen vyrazil a následný odkop jednoho z obránců Brozanům ulevil jen na chvíli, neboť okamžitě opakovaný boleslavský atak vyvrcholil Filovou přihrávkou na hranici brankoviště, odkud Adam Tichý prostřelil Koubu - 1:0.
V 66. minutě vystřelil brozanský Petr Tichý nepřesně a o minutu později na druhé straně hřiště Matějovského trestný kop od brozanské branky odhlavičkoval Lauko. Kolem 70. minuty brozanští hráči promarnili dva rohové kopy. V 73. minutě nákop brozanského Černého odvrátil dobře zorientovaný stoper Šimek. V 74. minutě po Kaulfusově účinném presinku se míč přes Howarda dostal k Dohalskému a po něm už ho zalehnul brozanský gólman. V 76. minutě Matějovského pas zachytil Lauko a následný brozanský protiútok skončil po Schettlově přihrávce Šupovou nepřesnou střelou.
Boleslavští kontrovali v 78. minutě Novákovým únikem po pravé straně a po jeho přihrávce se Howard z malého vápna ukopnul, z šance tím pádem nic nebylo. V 84. minutě vyběhnuvší Kouba byl u míče dříve než sprintující Kaulfus. S blížícím se závěrem zápasu si Brozany vynutili územní převahu, ale Sláma ani Schettl nebyli v koncovkách přesní. Po dvou nastavených minutách skončil duel těsnou výhrou boleslavské juniorky, která získala na domácím hřišti tři body po dlouhých sedmi týdnech, jež uplynuly od předposlední březnové soboty, kdy přemohla Živanice 3:0.
„V těžkém utkání, ve kterém nebylo snadné skórovat, se nám podařilo vstřelit vítězný gól a díky poctivosti v defenzívě uhájili cenné vítězství," ulevil si mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Šimek, König - Tvrdý (46. Novák), Dohalský, Matějovský (82. Vostřel), Adam Tichý - Fila (75. Peterka), Howard, Vlček (66. Kaulfus). Připravený ještě byl brankář Zaplatílek

Sestava SK Sokol Brozany: Kouba - Bechyně, Krátký, Bubeníček, Lauko - Šup, Černý, Petr Tichý, Novotný (75. Sláma) - Schettl, Chukwuma (58. Jindráček).

Gól: 63. Adam Tichý

ŽK: Howard - Krátký, P. Tichý, Šup

Rozhodčí: Nenadál - Mach, Arnošt.

Diváků: 115

Zbývající jarní třetiligový program FK Mladá Boleslav B
pátek 17. května od 18 hodin: FK Arsenal Česká Lípa - FK Mladá Boleslav B
neděle 26. května od 10,15 hodin: FK Mladá Boleslav B - FK Teplice B
sobota 1. června od 17 hodin: TJ Slovan Velvary - FK Mladá Boleslav B
sobota 8. června od 10,15 hodin: FK Mladá Boleslav B - FK Přepeře

Fanshop banner Fanshop banner