Nečekaná domácí ztráta
Klub

Nečekaná domácí ztráta

Redakce

Střetnutí sousedů ze spodku tabulky české dorostenecké ligy skončilo bez vítěze. Ke třem bodům měli po většinu utkání blíže dorostenci hostujícího Motorletu, alespoň dělení bodů zachránili Boleslavští až v nastaveném čase navzdory tomu, že dohrávali oslabení bez vyloučeného Mečíře.

První poločas se boleslavským dorostencům nepovedl, brzy prohrávali a příležitosti k vyrovnání neproměnili.
Ve 4. minutě pražský centr z levé strany Štěrba neobsazený na zadní tyči hlavou nasměroval do boleslavské branky - 0:1.
Ve 21. minutě boleslavský rohový kop zakončil hlavičkující Stanislav Bejda vedle soupeřovy branky. O tři minuty později Kühnel individuální průnik završil nastřelením břevna branky Motorletu. Ve 35. minutě byl S. Bejda pronikající mezi dvěma obránci do pražského pokutového území podražen, ale rozhodčí Ježek zřejmý faul nepochopitelně přehlédl a pokutový kop neodpískal.

Druhý poločas byl ve znamení boleslavské snahy dorovnat ztrátu. Už ve 47. minutě po centru z pravé strany Stanislav Bejda trefil tyč a Kühnel hlavou míč dorazil do pražské branky, ovšem po delší časové prodlevě najednou vylétl nahoru praporek pomezního rozhodčího a k údivu všech přítomných vyrovnávací branka neplatila. V 56. minutě po Kellerově centru Kühnel zakončil slibnou boleslavskou akci netrefením branky.
V 85. minutě po dlouhém míči a vyhraném souboji uprostřed hřiště se dostal do samostatného úniku jeden z útočníků Motorletu, kterého při pokusu o kličku vyběhnuvší brankář Mečíř nedovoleně srazil a následně obdržel od sudího Ježka červenou kartu. Boleslavský tým tak utkání dohrával v oslabení a navíc, protože již měl vyčerpané všechny možnosti střídání, se stoperem Švejnohou v roli brankáře, ten ji však pojal odvážně daleko před brankou, prakticky na svém původním postu. Boleslavské družstvo dohrávající utkání bez klasického brankáře v 86. minutě přežilo bez újmy soupeřův trestný kop a v nastavení konečně i skóroval.
Ve druhé přesčasové minutě po Kellerově centru Stanislav Bejda přesnou hlavičkou k tyči vstřelil vyrovnávací gól - 1:1. Pro nejproduktivnějšího hráče boleslavského družstva to byla jubilejní desátá trefa v aktuálním soutěžním ročníku, kterou se přiblížil na dostřel první desítce z 327 evidovaných kanonýrů české ligy starších dorostenců.
Ve čtvrté nastavené minutě byli Boleslavští blízko tříbodovému zisku, když rychlý protiútok po pravé straně S. Bejda vyšperkoval krásným centrem na Součka, který se ocitl sám před motorletským brankářem Kučerou, ale nepřekonal jej a utkání skončilo bez vítěze.

„Nepovedl se nám vstup do utkání a soupeř z první a nakonec i jediné střely na branku v tomto utkání šel do brzkého vedení. Od patnácté minuty jsme po většinu utkání byli lepším týmem. Bohužel nám vázla větší kvalita kolem pokutového území a důraz uvnitř. Na začátku druhého poločasu jsme vstřelili regulérní branku, která však nebyla uznána pro údajný ofsajd. V pětaosmdesáté minutě obdržel červenou kartu náš brankář a do branky musel hráč z pole, následně jsme se rozhodli hrát bez klasického brankáře. Nakonec jsme v nastaveném čase v oslabení vyrovnali. Mimo první čtvrthodiny kluky chválím za snahu až do posledních chvil. Během utkání museli vzdorovat nejen soupeři, ale i neobjektivním verdiktům rozhodčích," zhodnotil nečekanou domácí remízu mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Pastyřík (65. Otta), Švejnoha, Keller, Vokoun - Klieštík (20. Schutz), Vostřel, Černý, Matějovský (75. Kaiser), Kühnel (65. Souček), S. Bejda. Připravení ještě byli hráči Ulrich, Nguyén a brankář Studničný.

Branky: 90. S. Bejda - 5. Štěrba

ŽK: Švejnoha, Kühnel, S. Bejda, Černý - Dascal, Dudy, Cuc

ČK: Mečíř (v 85. minutě)

Rozhodčí: Ježek - Štefan, Váňa

Diváků: 80

Fanshop banner Fanshop banner