Po třetí prohře už jsou třetí od konce
Klub

Po třetí prohře už jsou třetí od konce

Redakce

Po třetí prohře v řadě se nejstarší boleslavští dorostenci sesunuli na třetí místo od konce v průběžném pořadí celostátní dorostenecké ligy. Na domácím hřišti s travnatým povrchem v areálu Akademie FK Mladá Boleslav jim proti druhému týmu tabulky jen bojovnost nestačila, soupeř je předčil v pohybu a hlavně ve střelecké efektivitě.

Do utkání vstoupili boleslavští dorostenci aktivně. Ve 3. minutě Kolář vybojoval míč, přihrál Benlalamovi, ten zaútočil zleva a střelou k bližší tyči brněnského gólmana Prodělala nepřekvapil. Ve 4. minutě vyslal Polášek nebezpečnou střelu, kterou boleslavský gólman Zaplatílek vytěsnil mimo konstrukci své branky. Následně se boleslavští ubránili dvěma rohovým kopům soupeře. V 10. minutě po Pavlíčkově přihrávce Buryánova zblokovaná střela vynesla Boleslavi roh, který Brněnští ubránili. Ve 12. minutě rozehrál Kolář další boleslavský rohový kop, ale Pavlíčkovo zakončení hlavou u vzdálenější tyče bylo nepřesné. Ve 24. minutě po Kolářově centru Monyč ve slibné šanci gólmana Prodělala nepřekonal.
Ve 32. minutě Naďo vypíchl soupeři míč, který Benlalam přistrčil Monyčovi, jehož střelu brankář Prodělal vyrazil k Buryánovi a boleslavský kanonýr otevřel skóre utkání - 1:0.
Boleslavští bohužel vedení neudrželi dlouho.
Ve 38. minutě Švancara přetaženým rohovým kopem našel spoluhráče Bečvu, který hlavou srovnal stav utkání - 1:1.
Uplynuly jen tři minuty a Brněnští dokonali obrat ve vývoji utkání a šli do vedení.
Ve 41. minutě zaútočili po pravé straně a po zpětné přihrávce Hříba střelou k tyči zpoza boleslavské šestnáctky gólově završil brněnský útok - 1:2.
Ve 45. minutě boleslavskou standardku rozehranou Naďem pokryl brněnský gólman Prodělal.

Do druhé půlky boleslavští dorostenci vstoupili se snahou zkorigovat pro ně nepříznivý stav. V 53. minutě po boleslavském centru do brněnské šestnáctky Lenner sklepl míč Buryánovi, jenž střílel nepřesně. V 60. minutě dorostenci Zbrojovky odvrátili rohový kop k Buryánovi a ten pálil nad soupeřovu branku.
V 65. minutě brněnští dorostenci ubránili boleslavský rohový kop a okamžitě přešli do rychlého brejku po levé straně, který Polášek završil zvýšením brněnského vedení na 1:3.
V 67. minutě brněnští obránci zblokovali střelu Monyče.
V 77. minutě si Buryánův centr stahoval uvnitř brněnské šestnáctky Musil a byl faulován, což rozhodčí Slavíček dobře viděl a nařídil pokutový kop. Buryánovu střelu gólman Prodělal vystihl a vyrazil, na dorážku však již nestačil - 2:3.
V 85. minutě po dalším promarněném boleslavském rohovém kopu přešel do brejku brněnský Švancara a jeho zakončení z hranice šestnáctky nebylo přesné. V závěru se soupeř snažil kouskovat hru a míč držet dál od své branky. Rozhodčí Slavíček nastavil šest minut, ale Boleslavští branku soupeře již vážně neohrozili, a to ani z posledního rohového kopu v páté přesčasové minutě.

„Rozhodujícím faktorem byla kvalita okolo pokutového území. Soupeři se povedlo vstřelit o jednu branku více a tak zaslouženě zvítězil. Od nás to byl jinak průměrný výkon, který se zlepšoval až s blížícím se koncem utkání. Nešla nám v zápase upřít snaha a zápal, nicméně soupeř byl nad naše síly," uznal prohru trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek, Kharchilava, Pavlíček, Sofín (89. Švejnoha) - Naďo (46. Lenner), Výda, Kolář - Monyč (68. Musil), Buryán, Benlalam (68. Pastyřík). Připravení ještě byli hráč Bejda a brankář Mečíř.

Sestava FC Zbrojovka Brno U19: Prodělal - Hublík, Volný, Podkalský, Hübel - Polášek, Bečva, Hříba (68. Krejčí) - Švancara, Souček (89. Jahůdka), Mezník (78. Viktorín).

Branky: 32. a 77. Buryán - 38. Bečva, 41. Hříba, 65. Polášek.

ŽK: Kolář, Výda, Buryán - Hübel, Volný, Viktorín, Prodělal.

Rozhodčí: Slavíček - Svoboda, Vitvar

Diváků: 100

Na záchranu příslušnosti mezi tuzemskou dorosteneckou elitou mají boleslavští dorostenci ještě pět mistrovských utkání:
Sobota 11. května od 11 hodin: SK Slavia Praha U19 - FK Mladá Boleslav U19
Sobota 18. května od 10 hodin: FK Mladá Boleslav U19 - FK Frýdek-Místek U19
Sobota 25. května od 13,15 hodin: FC Baník Ostrava U19 - FK Mladá Boleslav U19
Sobota 1. června od 11,15 hodin: FK Mladá Boleslav U19 - MFK Karviná U19
Sobota 8. června od 11 hodin: Viktoria Plzeň U19 - FK Mladá Boleslav U19

Fanshop banner Fanshop banner