Důležitá venkovní výhra po pěti prohrách
Klub

Důležitá venkovní výhra po pěti prohrách

Redakce

Do utkání vstupovali Boleslavští s dvaadvaceti body ze třetí pozice od konce tabulky B skupiny ČFL, Chlumečtí s osmibodovým náskokem z desáté pozice. Oba týmy s podobně mizernou bilancí pěti nevyhraných předchozích mistrovských utkání, Boleslav po pěti porážkách, Chlumec po čtyřech prohrách a jedné remíze, pochopitelně usilovaly o nápravu. Podařila se mladoboleslavským mladíkům.

První poločas zahájili Boleslavští dvěma nevyužitými rohovými kopy, promarněným Kodadovým centrem a nepřesnou Filovou střelou z pětadvaceti metrů. Chlumečtí kontrovali až v 10. minutě, kdy jejich kapitán Veselka těsně přestřelil Kořánovu branku. Ve 12. minutě Boleslavští kopali už třetí roh, ale soupeřovu branku neohrozili, naopak čelili Bastinově brejku. V 19. minutě Chlumečtí získali svůj první roh po obranném zásahu Šimka a o chvíli druhý, po jehož rozehrání Bastinovu hlavičku lapil dobře postavený Kořán. Ve 25. minutě si boleslavský gólman poradil s Bastinovým nepříjemně tečovaným zakončením chlumeckého útoku a o dvě minuty později i s hlavičkou z hráčské skrumáže. Ve 29. minutě se do chlumecké kombinace zapojil i daleko ze své branky vyběhnuvší Ordelt a se štěstím zvládnul souboj s dorážejícím boleslavským Filou.
Ve 37. minutě Kaulfus vybojoval míč, předal ho Kodadovi, který poslal do šance Howarda, jenž místo střelby přihrál Tvrdému a jeho centr protihráči zablokovali. V příští minutě Howardovu střelu z otočky gólman Ordelt od pravé tyče reflexivně vyrazil a Tvrdého pokus o dorážku z hranice pokutového území důrazný protihráč zablokoval. Ve 41. minutě Ordelt chlumecký tým opět podržel, když za cenu rohu zlikvidoval nepříjemnou Kaulfusovu hlavičku. Po rozehrání čtvrtého boleslavského rohu čelil dalším výtečným zákrokem Šimkově zakončení hlavou. Následoval další boleslavský rohový kop, v pořadí již šestý a také bez překonání Ordelta chytajícího ve vynikající formě. Po jedné nastavené minutě skončilo první dějství bezgólovým skóre.

Druhý poločas vyzněl a skončil pro boleslavský tým dobře. Hned v úvodní minutě měl plné ruce práce Kořán se Zemanovou křížnou střelou. Potom udeřila na opačné straně hřiště Boleslav.
Ve 49. minutě po spolupráci s Kaulfusem na levé straně Tichého centr bezmála od rohového praporku chlumecký obránce nedokonale odhlavičkoval jen k Dohalskému, který si v klidu míč zpracoval a po zemi poslal mimo dosah Ordelta - 0:1.
Dvě minut po vstřelení vedoucího gólu zaútočili Boleslavští opět nebezpečně po levé křídle, na Filův parádní přízemní centr však skluzující Kaulfus na malém vápně nedosáhl. V 54. minutě po chlumeckém trestném kopu se neprosadili Bastin ani Kopáč. V 55. minutě po osmém chlumeckém rohu Veselkovu hlavičku chytil Kořán.
V 58. minutě Fila svůj individuální průnik přes půlku hřiště završil tvrdou střelou, kterou Ordelt pouze vyrazil před sebe a Howard pohotovou dorážkou z necelých deseti metrů zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
V 59. minutě další Filův střelecký pokus Ordelt chytil a o dvě minuty později chlumecký gólman včas vyběhnul a zalehnul míč před Kaulfusem sprintujícím za Dohalského kolmicí. V 65. minutě se vyznamenal boleslavský gólman Kořán zlikvidováním Zemanovy střely z úhlu po Doležalově přetaženém centru. V 68. minutě Boleslavští zaútočili do otevřené soupeřovy obrany, ale Fila uvnitř pokutového území nezkrotil míč a jeho velkou šanci snadno zmařil protivníkův brankář. V závěrečné čtvrthodince přibylo na hřišti nervozity a zbytečně vyhrocených soubojů. Rozhodčí Vít ponechal bez potrestání surový zákrok na boleslavského Peterku, aby vzápětí nařídil ve prospěch Chlumce přísný pokutový kop. K provedení se v 78. minutě postavil Čáp a jeho přízemní ránu Kořán vyrazil.
V 83. minutě po zdánlivě neškodné kombinaci u krajní lajny přiletěl vysoký přetažený centr před boleslavskou branku a Hájek ho hlavou nasměroval k levé tyči, kam se sice Kořán vrhnul a míč zachytil na brankové čáře, nebo možná i za ní, rozhodčí Vít však měl jasno o uznal gól v chlumecký prospěch - 1:2.
V 84. minutě po Peterkově obloučku Novák z hranice brankoviště hlavičkou nad chlumecké břevno odmítl dát uklidňující gól. O chvíli později další rodící se boleslavskou šanci po Kodadově centru zarazili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 86. minutě Kořán nejprve vyrazil Zemanovu dělovku z úhlu a vzápětí jistě lapil Doležalovu dorážku hlavou. V 82. minutě ofenzivní akce čtyř boleslavských hráčů proti dvojici chlumeckých obránců skončila po Peterkově přihrávce Howardovou střelou nad Ordeltovu branku. V pětiminutovém nastavení Kopáčova rána těsně minula boleslavskou branku a na druhé straně se Kodad marně pokoušel z vlastní poloviny hřiště přelobovat vysoko postaveného chlumeckého brankáře.

„Ve vyrovnaném velmi bojovném utkání s mnoha šancemi na obou stranách jsme byli odměněni za bojovnost a štěstí se tentokrát přiklonilo na naši stranu," radoval se mladoboleslavský trenér Pavel Malura s pochopitelnou úlevou, že jeho svěřenci po předchozích pěti prohrách naplno bodovali a v šestnáctičlenné tabulce B skupiny ČFL se o trochu posunuli od divizního propadliště.

Sestava FK Chlumec nad Cidlinou: Ordelt - Finěk, Strasser, Veselka - Kopáč, Soukeník (90. Rudavskyi), Vaníček (59. Labík), Zeman (59. Čáp) - Hájek, Bastin, Doležal.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Šimek, König - Kodad, Tvrdý, Dohalský (84. Novák), Suchomel (46. Tichý) - Kaulfus (66. Vlček), Howard, Fila (73. Peterka). Připravení byli hráč Fodor a brankář Zaplatílek.

Góly: 83. Hájek - 49. Dohalský, 58. Howard

ŽK: Strasser, Vaníček, Labík - Kaulfus, Vizinger (trenér)

Rozhodčí: Vít - Matějka, Arnošt

Diváků: 210

Fanshop banner Fanshop banner