Po dobrém výkonu zůstali bez bodů
Klub

Po dobrém výkonu zůstali bez bodů

Redakce

Ve středečním utkání předehrávaného 36. kola české dorostenecké ligy na jednom z hřišť s umělou trávou strahovského tréninkového areálu se boleslavští dorostenci prezentovali dobrým výkonem. Vyrovnaný duel soupeř rozhodl gólem pět minut před koncem.

Na začátku prvního poločasu se Boleslavští proti favorizovanému protivníkovi ujali brzy vedení.
Ve 13. minutě po rohovém kopu se střelecky prosadil a otevřel tak skóre utkání Bejda - 0:1. Kanonýr mladoboleslavského družstva Stanislav Bejda si devátým gólem v aktuálním ligovém ročníku polepšil do druhé desítky statistického přehledu 321 střelců druhé nejvyšší tuzemské ligy starších dorostenců.
Sparťané však zanedlouho po obdobné standardní situaci boleslavský náskok smazali.
V 18. minutě rohový kop zakončil na zadní tyči Pančev vyrovnávací trefou - 1:1. Ve 25. minutě po boleslavské rychlé akci z pravé strany se dostal do gólové šance Vostřel, kterého vychytal sparťanský brankář Karas. Deset minut před poločasovou pauzou Boleslavští dvakrát chybovali v rozehrávce, za což je soupeř nemilosrdně potrestal. Ve 36. minutě sparťanský protiútok skončil na boleslavském břevně a o dva minuty později faulem kousek před pokutovým územím.
Ve 39. minutě Sedláček trestným kopem dokonal otočení průběžného stavu utkání ve sparťanský prospěch na 2:1.
Ve 41. minutě v závěru boleslavské akce z levé strany Vokounovo nebezpečné zakončení mířilo vedle soupeřovy branky.
Ve druhém poločase
se Boleslavští marně snažili o vyrovnání těsně nepříznivého skóre. Ve 48. minutě po Kühnelově centru Klieštík hlavičkoval nad soupeřovu branku. O dvě minuty později v obdobné akci pro změnu po Černého centru hlavou nad soupeřovu branku zamířil Kühnel. V 55. minutě po akci z levé strany největší boleslavskou šanci druhého dějství zakončil Bejda nastřelením břevna sparťanské branky. V příští minutě kontrovali sparťané protiútokem s nepřesným zakončením. V 62. minutě nebezpečnou střelu Stanislava Bejdy z hranice pokutového území gólman Karas vytáhl výborným zákrokem na rohový kop. V 64. minutě po Vokounově individuální akci Matějovský vystřelil vedle branky. V 65. minutě po Vokounově zpětné přihrávce Bejdovo zakončení obrovské šance skončilo nad sparťanskou brankou. Deset minut před koncem Klieštíkovu gólovou příležitost v závěru boleslavského rychlého protiútoku z pravé strany zmařil obětavým zákrokem brankář Karas.
V 85. minutě další rychlý protiútok z pravé strany a následném centru gólově zakončil Fritz a definitivně tak rozhodl utkání ve sparťanský prospěch - 3:1
.
„První poločas byl vyrovnaný. Každý tým měl dobré pasáže a náznaky šancí. Po naší vedoucí brance z rohového kopu soupeř dokázal utkání otočit, když jsme před obdrženými brankami zbytečně chybovali. Druhý poločas jsme byli lepším týmem a podali dobrý výkon. Vyrovnání bylo blízko, bohužel jsme v největší šanci nastřelili pouze břevno. V závěru soupeř utkání již rozhodl. I přes porážku chválím tým za druhý poločas, ve kterém jsme předvedli nejlepší jarní výkon a ukázal nám směr, jak se v důležitém závěru soutěže prezentovat a co by nám mělo přinést lepší výsledky," řekl po porážce na Spartě mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Pastyřík (60. Kaiser), Švejnoha (70. Ulrich), Keller, Vokoun - Bobek (46. Klieštík), Černý, Vostřel, Matějovský (85. Schutz) - Lenner (46. Kühnel), S. Bejda. Připravení ještě byli hráč Nguyén a brankář Studničný.

Góly: 19. Pančev, 40. Sedláček, 85. Fritz - 14. Stanislav Bejda

ŽK: Sedláček, Pavlík, Šetka - Keller, Kühnel

Rozhodčí: Hodek - Štěrba, Janšta

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner