Soupeře porazili a přeskočili v průběžném pořadí
Klub

Soupeře porazili a přeskočili v průběžném pořadí

Redakce

Konfrontaci sousedů ze středu tabulky druhé nejvyšší tuzemské ligy mladších dorostenců na umělé trávě příbramského stadionu U Litavky těsně lépe zvládli boleslavští mladíci a tím si polepšili na devátou příčku, když právě příbramské vrstevníky přeskočili o dva body.

První poločas se odehrál bez vstřeleného gólu, i když šance na skórování měli hráči obou družstev. Už v 5. minutě příbramský útočník nastřelil tyč boleslavské branky a na konci úvodní čtvrthodiny boleslavská defenzíva úspěšně odolala dvěma rohovým kopům. Ve 21. minutě Uhlík přihrál za obranu Rollerovi, po jehož centru Neufusovu hlavičku zázračným zákrokem chytil příbramský brankář. V příští minutě nedůrazně střílel Soběslav a ve 24. minutě si po Uhlíkově centru Příbramští málem vstřelili vlastní gól. Ve 25. minutě po spolupráci s Rollerem prostřelil Dagan příbramského brankáře, ale míč za jeho zády skončil na tyči. Podobně tyč boleslavské branky zastavila i příbramský útok ve 28. minutě.

Druhý poločas začal příbramskou šancí, kterou zmařil včasným vyběhnutím boleslavský gólman Horák. Ve 49. minutě po Horákově dlouhém výkopu běžel Dagan sám na soupeřovu branku, ale akce skončila pouze druhým boleslavským rohem. Než se završila hodina hry, dvakrát jistě zasáhl Horák proti příbramským střelám. V 62. minutě po Uhlíkově skvělé přihrávce Holzerovo zakončení příbramský brankář vyrazil k Rollerovi, který dorážkou trefil obránce.
V 78. minutě pěknou boleslavskou kombinační akci završil po Jurankově přihrávce před bránu Roller vedoucím gólem - 0:1.
V 81. minutě po další povedené boleslavské akci Juranka přestřelil příbramskou branku.
V 84. minutě si po Knoblochově akci našel prostor ke střelbě Janoušek a zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
Pro Boleslav zdánlivě klidný závěr utkání však aktivní příbramští hráči narušili.
V 87. minutě rozhodčí Doubrava nařídil proti boleslavské brance přísný pokutový kop, který příbramský Němec proměnil - 1:2.
Ve zbývajících minutách Boleslavští kontrolovali hru, Korbelář vystřelil nad protivníkovu branku a Albrechtovu ránu z dálky lapil příbramský brankář. Utkání skončilo zaslouženou těsnou boleslavskou výhrou.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Horák - Jirků, Knobloch, Korbelář - Roller, Juranka, Soběslav (69. Janoušek), Neufus (59. Albrecht) - Uhlík, Šulc, Dagan (59. Holzer). Připravení ještě byli hráči Lelek, Slezák a brankář Klepal.

Góly: 87. Němec (z pokutového kopu) - 77. Roller, 84. Janoušek

ŽK: Kost, Sadílek

Rozhodčí: Doubrava - Glogar, Soukup

Diváků: 56

Fanshop banner Fanshop banner