Zasloužená a cenná výhra
Klub

Zasloužená a cenná výhra

Redakce

Čtyřiadvacáté mistrovské utkání celostátní ligy mladšího dorostu vyhráli boleslavští mladíci nad svými libereckými vrstevníky, kteří je v úvodních minutách přehrávali. Nakonec vývoj utkání otočili a vítězstvím si upevnili postavení na jedenáctém místě aktuálně o devět bodů právě před dvanáctým Libercem.

Úvodních pětadvacet minut byl Liberec lepším týmem. Boleslavským dorostencům chyběl lepší pohyb a větší kvalita po získání míče.
Ve 21. minutě se v první opravdu vážnější liberecké šanci dostal Nagy za boleslavskou obranu a skóroval do odkryté branky - 1:0. Liberecký Matyáš Nagy dal již čtrnáctý gól a patří do nejlepší desítky střelců celostátní ligy mladších dorostenců z 255 evidovaných \autorů gólů.
Obdržený gól boleslavské kluky probudil k větší aktivitě a soustředěnější kombinaci. Výsledkem byl obrat ve skóre.
Ve 31. minutě po individuální akci Gashi střelou z hranice šestnáctky vyrovnal - 1:1. Boleslavský Denis Gashi dal v aktuálním ročníku již sedmý gól a dotáhnul se na dosavadního týmového krále kanonýrů Jakuba Rösslera.
Ještě do přestávky se Boleslavští prosadili podruhé.
Ve 43. minutě Eichler našel v libereckém pokutovém území nezištnou přihrávkou nehlídaného Kosoriče, který z pár kroků prostřelil libereckého brankáře Ronce - 1:2.

Druhý poločas Boleslavští poctivě bránili těsný náskok a vyráželi do protiútoků, které však bohužel neřešili vždy správně. Soupeř jejich neefektivitu potrestal.
V 65. minutě po povedeném libereckém centru Hovorka nejdříve svou hlavičku nasměřoval do břevna, ale následně míč doklepl za bezmocného boleslavského brankáře Koláře - 2:2.
Ve zbývající necelé půlhodině šli Boleslavští o poznání důsledněji za vítězstvím než Liberečtí. V 71. minutě po standartní situaci Ilca zakončení Kocoura těsně minulo brankovou konstrukci. V 75. minutě liberecký gólman Ronec pouze vyrazil Kocourovu střelu z hranice vápna a následně zneškodnil i Eichlerovu dorážku. V 78. minutě Černý v individuální akci obešel i brankáře Ronce, ale bohužel z úhlu nastřelil jen tyč odkryté branky.
V 80. minutě po přetaženém centru z pravé strany Černý vrátil míč po sebe a Kocour propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:3.
Zbývající deset minut Boleslavští uskákali všechny soupeřovy nebezpečné centry a odvezli si z Liberce velmi cenné tři body po předchozích dvou porážkách.

„Kluky musím pochválit, i když nás Liberec prvních pětadvacet minut přehrával. Obdržený gól je ale nabudil a zápas dotáhli do vítězného konce, který je pro nás všechny velmi důležitý do další práce," radoval se spolu se svými svěřenci mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář - Iltis (19. Fedečko), Ivanytskyy, Žáček, Kaulfus - Ilco, Václavík, Rittenauer - Kosorič (59. Kodera), Gashi (59. Kocour), Eichler (75. Černý). Připravený byl ještě brankář Škrdla.

Sestava FC Slovan Liberec U17: Ronec - Vacek, Wolkiewicz (84. Kurc), Schejbal, Ptáček (84. Svárovský) - Tvercovici, Jansa (55. Nassiri), Zinkowski, Ondo (55. Hubka) - Čistecký (55. Hovorka), Nagy.

Branky: 21. Nagy, 65. Hovorka - 31. Gashi, 43. Kosorič, 80. Kocour

Rozhodčí: Švec - Hádek, Nešněra

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner