Překvapivý neúspěch na hřišti posledního týmu
Klub

Překvapivý neúspěch na hřišti posledního týmu

Redakce

Boleslavští dorostenci nečekaně remizovali na hřišti posledního družstva z dvaceti účastníků druhé nejvyšší tuzemské dorostenecké ligy. Příbram z osmadvaceti utkání se třemi výhrami a pěti remízami má o jedenáct bodů méně než šestnáctá Boleslav, kterou nyní čeká anglický týden, když ve středu 1. května hraje na pražském Strahově proti Spartě a v neděli 5. května doma od 10 hodin proti pražskému Motorletu.

Do utkání měli boleslavští dorostenci parádní vstup s vedoucím gólem.
V 6. minutě rychlá kombinace středem hřiště vyvrcholila Schutzovou přihrávkou na Bejdu a ten se střelou lehce tečovanou obráncem trefil k přední tyči - 0:1. Pro Stanislava Bejdu to byla již osmá trefa a potvrdil tak svoji pozici kanonýra boleslavského družstva. Mezi 319 střelci české ligy starších dorostenců je na pomezí druhé a třetí desítky celkového pořadí.
Vedení vydrželo boleslavskému družstvu necelou půlhodinku.
Ve 28. minutě po prohraných soubojích Černého a Schutze ve středu hřiště se soupeři otevřel volný prostor a Čajko střelou z hranice pokutového území vyrovnal stav na 1:1. Nejlepší příbramský střelec Matěj Čajko dal už svůj dvanáctý gól a posunul se na devátou příčku z 319 kanonýrů české ligy starších dorostenců.
Ve zbývají třetí čtvrthodině prvního poločasu po Klieštíkově centru Bejda hlavičkoval vedle branky a Kühnelovo zakončení ze střední vzdálenosti příbramský brankář Melzoch chytil.

Druhý poločas na gólově chudé remíze nic nezměnil. V 52. minutě po svižné a rychlé akci se dostal do velké gólové šance Kühnel, ale neproměnil ji. V 60. minutě pro změnu Příbramští zahodili velkou brankovou příležitost zrozenou po protiútoku z levé strany. V 78. minutě po Klieštíkově centru Vokounovo povedené zakončení hlavou Melzoch vyrazil na rohový kop. V 83. minutě po centru z levé strany příbramský hráč ve velké šanci hlavičkoval nad boleslavskou branku. V 90. minutě Boleslavští po odvrácení rohového kopu vyrazili do rychlého protiútoku, v jehož závěru se dostal do velké šance nejprve Vokoun, toho vychytal brankář Melzoch, od něho vyražený míč se vzápětí dostal ke Kaiserovi, jehož zakončení do prázdné branky stačil jeden z dobíhajících příbramských obránců odkopnout kousek před brankovou čarou.

„Herně se nám nedařilo. Plno technických chyb a nepřesností nás provázelo po celé utkání. Prohrávali jsme osobní souboje a nezískávali většinu odražených míčů. Po našem dobrém vstupu do utkání a brzkém vedení soupeř dokázal do poločasu vyrovnat. Ve druhé polovině mohly o vítězství rozhodnout oba týmy. Konečná remíza je tak spravedlivým výsledkem," mínil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Klieštík, Ulrich, Otta, Vokoun - Vostřel, Černý, Schutz (60. Keller), Matějovský (85. Kaiser) -S. Bejda, Kühnel (85. Souček). Připravení ještě byli hráči Horák, Nguyén a brankář Křáp.

Góly: 28. Matěj Čajko - 6. Stanislav Bejda

ŽK: Melzoch, Rajl - Souček

Rozhodčí: Glogar - Doubrava, Soukup

Diváků: 70

Fanshop banner Fanshop banner