V záchranářském duelu boleslavští dorostenci zklamali
Klub

V záchranářském duelu boleslavští dorostenci zklamali

Redakce

Ve čtyřiadvacátém mistrovském utkání, které bylo přímým soubojem o zachování účasti v nejvyšší dorostenecké soutěži, prohráli boleslavští dorostenci s libereckými vrstevníky, neboť nepředvedli očekávaný výkon. Severočeští rivalové byli snaživější, pohyblivější a především zodpovědnější v defenzivní činnosti, což jim přineslo těsné vítězství. Boleslavští jsou na desáté příčce pouhé dva body od sestupového propadliště a v sobotu 4. května od 11 hodin hrají doma proti druhému Brnu.

Do utkání vstoupil aktivněji domácí Slovan. Již ve 2. minutě jeho útočník Bakeš střelou vyzkoušel pozornost boleslavského gólmana Zaplatílka. V 9. minutě libereckou akci zakončil Strnad střelou těsně nad boleslavské břevno. V 17. minutě po Naďově rozehrané boleslavské standardce Výdovo zakončení hlavou neprošlo libereckým obranným valem. V 19. minutě Benlalam z průniku do liberecké šestnáctky vytěžil výhodu rohového kopu, který Naďo rozehrál hodně nepovedeně do zámezí. Ve 21. minutě po Kharchilavově centru za liberecké beky Buryánovo zakončení gólman Trojan vytěsnil mimo konstrukci své branky. Následný rohový kop poslal do zámezí pro změnu Kolář. Ve 25. minutě po Kolářově přihrávce Benlalam vystřelil nepřesně. Ve 33. minutě Buryán přestřelil libereckou branku.
Ve 41. minutě po nepřesné boleslavské rozehrávce získal míč liberecký Strnad a střelou z hranice šestnáctky trefil liberecké vedení - 1:0.
Ve 43. minutě boleslavskou ofenzivní akci Bobek rozvinul přes Buryána na Benlalama, jehož zakončení bylo nepřesné.

Ve druhé polovině utkání se obraz hry příliš nezměnil. Ve 49. minutě boleslavský gólman Zaplatílek vyboxoval míč po libereckém rohovém kopu a následná střela šla vysoko nad jeho branku. V 57. minutě Pavlíček zakončil hlavou Naďovu standardku jen do rukou severočeského gólmana Trojana.
V 64. minutě Buryán proměnil boleslavskou standardku zpoza liberecké šestnáctky střelou k tyči - 1:1.
V 68. minutě Boleslavští ubránili dva liberecké trestné kopy. V 74. minutě se Benlalam při průniku do liberecké šestnáctky ocitl na zemi, rozhodčí Hádek však nechal hru pokračovat bez potrestání.
V 83. minutě po soupeřově vniknutí zleva do boleslavské šestnáctky Strnad druhým gólem vrátil Liberci vedení - 2:1.
Nejlepší liberecký kanonýr Matěj Strnad si dvěma trefami do boleslavské branky polepšil v souhrnné ročníkové bilanci na devět gólů, což jej řadí na konec první desítky z 245 dorosteneckých kanonýrů, pro jeho spoluhráče však bylo jistě důležitější, že v přímé konfrontaci byl lepší než boleslavský Jan Buryán, který si sice devatenáctým gólem upevnil pozici na čele kanonýrského pořadí, ale jeho družstvo nezískalo pod Ještědem ani bod.
V závěru si Boleslavští připravili šance na vyrovnání, ale neprosadili se. V 86. minutě po Kolářově přihrávce Buryán obešel libereckého beka, ale gólmana Trojana nepřekonal. V 89. minutě Buryán trestným kopem zpoza liberecké šestnáctky těsně přestřelil Trojanovu branku.

Nezvládnuté důležité záchranářské utkání s předposledním družstvem komentoval mladoboleslavský trenér Marek Maňas nečekaně smířlivě: Nepodali jsme dobrý výkon, v útočné fázi si téměř nic nevytvořili, vázla nám kombinace a hráli jsme pomalu s míčem. Do defenzívy jsme hráli také pod své možnosti, pomalu navazovali souboje, pozdě dostupovali a nepohlídali si základní detaily při obdržených brankách. Od nás to byl výkon, na který nejsme zvyklí a v dalších zápasech se budeme chtít vrátit k tomu, co nám v průběhu jara fungovalo a funguje."
Boleslavští v posledním dubnovém mistráku neuspěli v Liberci proti soupeři z druhého místa od konce a v první květnové neděli hrají doma proti Brnu, které je naopak na druhém místě za vedoucí Spartou v průběžném pořadí celostátní ligy dorostenců U19. Potom v následujícím nelehkém programu hrají v sobotu 11.5. na Slavii, v sobotu 18.5. doma proti Frýdek-Místku, v sobotu 25.5. v Ostravě, v sobotu 1. června doma proti Karviné a končí v sobotu 8.6. v Plzni.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek, Kharchilava, Pavlíček, Kolář - Naďo, Marek (29. Pastyřík), Výda - Monyč (49. Lenner), Buryán, Benlalam (79. Vokoun). Připravení ještě byli hráči Švejnoha, Kühnel, Musil a brankář Mečíř.

Sestava FC Slovan Liberec U19: Trojan - Dušák, Fanta, Kop, Pozler - Ukici (89. Nagy), Plot, Papoušek - Butsko (67. Zelingr), Strnad, Bakeš (75. Dolejš).

Branky: 41. a 83. Strnad - 64. Buryán

ŽK: Strnad, Butsko, Trojan - Buryán

Rozhodčí: Hádek - Švec, Nešněra

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner