Junioři hazardují s třetiligovou existencí
Klub

Junioři hazardují s třetiligovou existencí

Redakce

Boleslavští mladíci v třetiligovém béčku pohrdli patnácti dubnovými body, když prohráli již páté utkání v řadě a sesunuli se v pořadí B skupiny ČFL na třetí místo od úplného dna. V neděli 5. května hrají v Chlumci nad Cidlinou a o týden později v neděli 12. května doma proti Brozanům.

První poločas začal boleslavskou šancí, v níž se po Königově zachycení soupeřovy rozehrávky ocitl ve 2. minutě Vlček, ale křížnou střelou z úhlu pouze líznul břevno liberecké branky. O tři minuty později Boleslavští promarnili svůj první rohový kop. V 10. minutě liberecký trestný kop neškodně proletěl boleslavskou šestnáctkou. Na konci úvodní čtvrthodinky kopali Boleslavští dva slepené rohy bez efektu.
Ve 27. minutě liberečtí obránci zablokovali Dohalského střelecký pokus. Teprve ve 32. minutě si Liberečtí vynutili svůj první roh, kterým však boleslavskou branku neohrozili. Ve 34. minutě po Kočkově přízemním centru Hadaščokovo nepovedené zakončení chytil brankář Kořán u levé tyče své branky. Ve 37. minutě po Tichého odvráceném centru König přestřelil severočeskou branku.
Ve 40. minutě Hudákův centr z levého křídla Okoh usměrnil bez přípravy z necelých deseti metrů do Kořánovy branky - 0:1.
Ve zbývajících poločasových minutách včetně dvou nastavených se na těsném libereckém vedení nic nezměnilo.

Druhý poločas začal podobně jako první velkou boleslavskou šancí, když ve 47. minutě po Dohalského přihrávce Jawo pronikl za soupeřovu obranu a po obejití brankáře Musila zamířil do odkryté branky, kde však těsně před čarou ve skluzu úspěšně zasáhl stoper Michal a zabránil tak téměř jistému vyrovnávacími gólu. V 55. minutě Kodad povedenou ranou těsně minul libereckou branku.
V 56. minutě libereckou akci založil Hudák a zaběhl si do boleslavského vápna mezi obránce, aby zdařilým volejem po Lexově centru zvýšil liberecké vedení na 0:2.
V 61. minutě Kaulfusův pokus o přelobování brankáře Musila skončil nad soupeřovou brankou. V 66. minutě po Hudákově přihrávce Okoh vystřelil přesně do připraveného Kořána. V 69. minutě si liberecký Machotka srazil do vlastní branky centr Jawa, kterého však asistent rozhodčího přistihl v postavení mimo hru a hlavní sudí Raplík gól pro Boleslav neuznal. V 73. minutě liberecká defenzíva odolala dvěma těsně po sobě rozehrávaným boleslavským rohům.
V 76. minutě Kodad vystihnul libereckou rozehrávku, přihrál Kaulfusovi a ten posunul na Jawa, jehož střelecký pokus z úhlu zablokoval obětavým skluzem Machotka. V 78. minutě si Musil snadno poradil s Dohalského trestňákem ze třiceti metrů. V příští minutě severočeský protiútok po pravé straně vyvrcholil Okohovou hlavičkou, kterou z levé vingle vytěsnil bravurním zákrokem Kořán. Následné dva rohové kopy už pro boleslavskou branku tolik nebezpečné nebyly. Kolem 83. minuty liberecký gólman Musil úspěšně zasáhl proti Dohalského střele i nezdařené koncovce spolupráce Howarda s Kaulfusem. V 85. minutě v závěru libereckého brejku po Okohově přihrávce Hudák zakončením bez přípravy protáhnul brankáře Kořána. V závěrečných minutách neuspěli hlavičkující liberecký Okoh a na opačné straně boleslavský Howard.
„Ve vyrovnaném utkání rozhodla větší kvalita hostů v pokutovém území. Tentokrát jsme si šance sice vypracovali, ale opět se nám nepodařilo skórovat a tudíž odcházíme znovu poraženi," suše konstatoval mladoboleslavský trenér Pavel Malura. Jím vedené družstvo FK Mladá Boleslav nezískalo v pěti dubnových zápasech ani jeden bod a pouze dvakrát skórovalo, neboť postupně prohrálo v Zápech 1:2, doma s Jabloncem B 1:3, v Kolíně 0:1, na hřišti Hradce Králové B 0:2 a doma s Libercem B 0:2. Na zlepšení zápasové statistiky a s tím souvisejícího postavení v třetiligové tabulce zbývají čtyři zápasy v květnu a dva v první polovině června.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc (46. Tvrdý), Šimek, König - Kodad, Vostřel (72. Novák), Dohalský, Tichý - Vlček (63. Howard), Jawo, Fila (46. Kaulfus). Připravení ještě byli hráči Fodor, Peterka a brankář Zaplatílek.

Sestava FC Slovan Liberec B: Musil - Winkler, Kuĺha, Michal, Machotka - Hudák, Kočka, Málek (70. Lupoměský) - Hadaščok (90. Šolc), Okoh, Lexa (87. Horňáček). Připravení byli hráči Wydryzyňski, Kop, Bartoš a brankář Trojan.

Góly: 40. Okoh, 56. Hudák

ŽK: Vostřel - Lexa

Rozhodčí: Raplík - Jansa, Beneš

Diváků: 105

Fanshop banner Fanshop banner