Trenér Holoubek hlásí: Splněno!
Klub

Trenér Holoubek hlásí: Splněno!

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté před posledním utkáním základní části ročníku 2023-24 FORTUNA:LIGY mají jistou účast v elitní nadstavbové skupině s pěti zápasy v průběhu letošního května.

„Jedním ze sportovních cílů, které jsme si se spolupracovníky a hráči stanovili v zimě, byl postup do šestičlenné mistrovské nadstavby. Jsme všichni rádi, že jsme toho dosáhli," neskrýval spokojenost hlavní trenér FK Mladá Boleslav David Holoubek po výhře v Pardubicích, kdy bylo už po devětadvacátém kole jisté, že jím vedený tým nemůže skončit hůře, než šestý po kompletním završení třicetizápasového programu FORTUNA:LIGY.
Mistrovská skupina má již s předstihem jistých pět účastníků. Jsou jimi AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň, FC Baník Ostrava a FK Mladá Boleslav. Statistickou zajímavostí jistě je, že ze všech šestnácti pouze pět těchto mužstev má pozitivní celkové skóre. O šestém týmu v elitní nadstavbě se rozhodne ve čtyřech zápasech třicátého ligového kola. Nejlepší výchozí pozici má šesté Slovácko (hraje v Českých Budějovicích), o trochu horší sedmý Liberec (hraje v Ostravě) a nejspíše jen teoretickou naději mají osmá Olomouc (hraje doma se Spartou) i devátý Hradec Králové (hraje doma se Slavií).

Fanshop banner Fanshop banner