Neuhlídali tři rohové kopy a zůstali bez bodu
Klub

Neuhlídali tři rohové kopy a zůstali bez bodu

Redakce

Třiadvacáté mistrovské utkání celostátní ligy mladšího dorostu hrané na přírodní trávě boleslavské akademie prohráli domácí boleslavští mladíci s kvalitním týmem z druhé příčky tabulky po vyrovnané a zajímavé partii. V konkurenci šestnácti družstev jsou jedenáctí.

První poločas začala lépe Sparta a brzo vedla.
V 10. minutě po sparťanském rohovém kopu skóroval Mikuš - 0:1.
Obdržený gól boleslavský tým nerozhodil a zanedlouho soupeři oplatil stejnou mincí.
Ve 13. minutě pod tlakem výborného presinku sparťanský brankář Franc chyboval a Černý vyrovnal na 1:1.
Sparťané však ještě do přestávky strhli vedení ve svůj prospěch.
Ve 26. minutě opět po rohovém kopu se do boleslavské branky trefil Krpálek, pro kterého to byl pátý ročníkový gól - 1:2.
Do poločasové pauzy se skóre už nezměnilo a tak se šlo do kabin za stavu 1:2 pro Spartu.

Do druhého poločasu měli výborný vstup boleslavští fotbalisté a hned ve 46. minutě po Koderově přihrávce za obranu Kocour úspěšně přehodil brankáře France, ale protože tak učinil z ofsajdového postavení, gól neplatil. Boleslavští v příštích minutách vyrovnali hru a po uplynutí hodiny dokonce i průběžné skóre.
V 63. minutě po Ilcově centru a následném Koderově přiťuknutí uvnitř pokutového území Černý protlačil míč za brankovou čáru a připsal si celkově svůj již čtvrtý gólový úspěch v sezóně - 2:2.
Boleslavská radost z vyrovnání pominula za necelých deset minut.
V 75. minutě po rozehraném rohovém kopu nehlídaný Mikuš poslal svojí už čtvrtou trefou v tomto ročníku opět do vedení Spartu - 2:3.
Boleslavští se nepoučili ze dvou předchozích varování v podobě inkasovaných gólů po rohových kopech a do třetice obdrželi ze stejné standardní situace gól, který se ukázal být už rozhodující pro konečný stav utkání. Závěrečný boleslavský tlak bohužel nevedl k vyrovnání, neboť Eichlerův pokus o zakončení na poslední chvíli zblokoval sparťanský obránce a Rittenauerovu střelu z hranice vápna vychytal sparťanský Franc.
„Zápas rozhodlo naše naivní bránění rohových kopů a proto jsme zůstali bez bodu," posteskl si trenér mladoboleslavských dorostenců Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Kaulfus, Ivanytskyy, Žáček, Fedečko - Ilco, Rössler (77. Rittenauer), Ditrich (82. Eichler) - Kocour (64. Gashi), Černý (77. Kosorič), Kodera (64. Václavík). Připravení ještě byli hráč Iltis a brankář Kolář.

Sestava AC Sparta Praha U17: Franc - Mikuš, Krpálek, Pech (58. Havelka) - Vodolán (64. Duška), Havrlík, Hrubý, Wölfl (73. Pančev) - Brabec, Vaňkát, Topič (64. Pavlo).

Branky: 13. a 63. Černý - 10. a 75. Mikuš, 26. Krpálek

ŽK: Kocour, Gashi - Pech, Pančev

Rozhodčí: Nejedlo - Vyhnanovský, Tichý

Diváků: 60

Fanshop banner Fanshop banner