Po čtvrté prohře v řadě propad téměř na dno tabulky
Klub

Po čtvrté prohře v řadě propad téměř na dno tabulky

Redakce

Soupeření rezervních týmů dvou prvoligových klubů dopadlo pro Mladou Boleslav špatně. Po bezgólovém poločase hradečtí fotbalisté dvakrát skórovali a odsunuli boleslavské družstvo na třetí příčku od třetiligového dna jen dva body od divizního propadliště. Nejbližší utkání o body hraji Boleslavští v poslední dubnové neděli od 10,15 hodin doma proti libereckému béčku.

Do utkání oba týmy vstoupily s útočnými úmysly. Už ve 3. minutě po spolupráci s Hypšmanem se v hradecké šanci ocitl Kejř, ale z pár kroků pouze nastřelil dobře postaveného boleslavského brankáře Kořána. Boleslav v příští minutě kontrovala Kaulfusem, ten však na dobrý pas nedosáhl. V 11. minutě Hradečtí promarnil rohový kop a v příštích minutách postupně přebírali iniciativu. V nebezpečných koncovkách se ocitli Kejř a Kadrmas, ale s ukazatelem skóre nepohnuli. Úvodní čtvrthodinka skončila nevyužitým boleslavským rohem.
V 19. minutě Šašinkovu pumelici z pětadvaceti metrů Kořán vytlačil mimo brankovou konstrukci. Potom se Boleslavští ubránili dvěma rohovým kopům v jedné minutě. Ve 23. minutě se střelecky ze středních vzdáleností neprosadili hradečtí Šašinka a Kejř. Ve 30. minutě po Mahrově centru z pravé strany Kejř volejem z deseti metrů překopl Kořánovu branku. Do konce prvního dějství Hradečtí sice v herní převaze nepovolili, ale gól nedali. Boleslavští se po nebezpečné koncovky neprokombinovali.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a Kořán byl určitě zaměstnanějším brankářem, než na druhé straně hřiště Čábelka.
V 59. minutě Mahrův centr z pravé strany Hruška, jenž byl na hrací ploše přibližně tři minuty, usměrnil u bližší tyče nechytatelně do boleslavské branky - 1:0.
Boleslavské náznaky po zkorigování nepříznivého skóre Hradečtí brzo zarazili druhým gólem.
V 68. minutě při hradeckém rychlém protiútoku se po narážečce s Hruškou přesně k tyči boleslavské branky trefil Šašinka - 2:0.
V 73. minutě si s nedůrazným zakončením boleslavského Tichého hradecký gólman Čábelka snadno poradil. Hradečtí fotbalisté s vědomím dvougólového náskoku polevili a Boleslavští tak získali prostor k ofenzivní aktivitě. Centry Nováka a Tichého však spoluhráče před soupeřovou brankou nenašly.
Boleslavská rezerva se po čtvrté prohře v řadě propadla v šestnáctičlenné tabulce na čtrnáctou příčku. Ve zbývajících sedmi duelech, v nichž bude hájit třetiligovou příslušnost, postupně hraje s libereckým béčkem doma, v Chlumci nad Cidlinou, s Brozany doma, v České Lípě, s teplickým béčkem doma, ve Velvarech a s Přepeřemi doma.

Sestava FC Hradec Králové B: Čábelka - Baloun, Holovatskyi, Mahr, Kejř (77. Březák) - Hypšman (89. Šípek), Vobejda, Šašinka (77. Šimon) , Hlaváč - Kadrmas (55. Boniš), Jurčenko (55. Hruška).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Peterka (66. Novák), König - Kodad, Dohalský, Vostřel, Tichý (87. Fodor) - Tvrdý, Vlček, Kaulfus (55. Howard). Připravení ještě byli hráč Gregor a brankář Zaplatílek.

Góly: 59. Hruška, 68. Šašinka

ŽK: Březák - Vlček

Rozhodčí: Jansa - Bednář, Beneš

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner