Prohráli gólem z pokutového kopu
Klub

Prohráli gólem z pokutového kopu

Redakce

Před utkáním boleslavští za pardubickými dorostenci zaostávali jen o pět bodů. Naději na polepšení v tabulce české ligy mladších dorostenců jim sebral východočeský soupeř v posledních chvílích prvního poločasu proměněným pokutovým kopem. Boleslavští ve čtvrtém utkání z dosavadních šestadvaceti odehraných neskórovali, ačkoliv se pyšní sedmou nejproduktivnější ofenzívou z dvaceti družstev, a proto odjeli bez bodového zisku.

První poločas začali Boleslavští aktivně, bohužel dvě slibné příležitosti neproměnili. V 5. minutě Dagan vybojoval u lajny míč, který se v protivníkově vápně odrazil k Neufusovi a ten se ve slibné pozici netrefil dobře. V 9. minutě po přihrávce Jirků se Černého pokus o přelobování pardubického brankáře nepovedl. Ve 12. minutě pardubická první šance skončila na břevně boleslavské branky. Ve vrcholící úvodní čtvrthodince střílel Černý nepřesně a o chvíli později Jirků hlavičkoval nedůrazně do brankářovy náruče. V příštích minutách neuspěli střílející Uhlík a Černý. Ve 39. minutě promarnil dobrou střeleckou šanci Neufus. Za nevyužité střelecké příležitosti stihnul boleslavské dorostence trest ještě před pauzou.
V poslední minutě prvního poločasu pardubický pokutový kop proměnil Beránek - 1:0.

Druhý poločas začal dvěma pardubickými rohy ve 46. minutě. V následné čtvrthodince promarnili i boleslavští dorostenci tři rohové kopy. V 53. minutě pardubickou branku přestřelil Juranka. V 68. minutě Holzer nedovedl individuální průnik do vytouženého vyrovnání. O pět minut později po Holzerově akci neuspěl střílející Uhlík ani dorážející Juranka. V 75. minutě po nadějné spolupráci Uhlíka se Soběslavem nedokázal skórovat Černý a o minutu později v závěru dalšího boleslavského útoku ve stoprocentní šanci selhal Lelek. Deset minut před koncem po Rollerově centru nedůrazně hlavičkoval Černý a okamžitý pardubický brejkový protiútok skončil na tyči boleslavské branky. V předposlední minutě Boleslavští nevyužili jubilejní desátý roh a utkání tak prohráli nejtěsnějším skóre.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Horák - Roller, Jirků, Korbelář (56. Zderadička) - Juranka, Uhlík (76. Slezák), Neufus (56. Soběslav), Černý - Šulc (66. Albrecht), Lelek, Dagan (66. Holzer). Připravení ještě byli hráč Janoušek a brankář Klepal.

Gól: 45. Beránek (z pokutového kopu).

ŽK: Zderadička

Rozhodčí: Jureček - Bednář, Rousek

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner