Boleslav hraje v Pardubicích v neděli
Klub

Boleslav hraje v Pardubicích v neděli

Redakce

Utkání 29. kola ročníku FORTUNA:LIGY FK Pardubice - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 21. dubna 2024 od 15 hodin v pardubické CFIG Aréně. Domácí Pardubice na třinácté ligové příčce s osmadvaceti body mají o dvanáct bodů méně než pátá Boleslav.

Na hřišti rekonstruovaného pardubického hřiště, současné CFIG Aréně, budou mít mladoboleslavští fotbalisté v letošní třetí dubnové neděli premiéru. Dosavadní domácí zápasy z pardubického pohledu proti Mladé Boleslavi se hrály na hřišti ve vršovickém Ďolíčku, kde byli Pardubičtí do konce roku 2022 v přechodném domově. Ve třech tam hraných utkáních Boleslav ani jednou neprohrála, dvakrát remizovala a jednou vyhrála.
Celkem o prvoligové body hráli fotbalisté Mladé Boleslavi a Pardubic zatím jen sedmkrát. Boleslav vyhrála třikrát, Pardubice vyhrály dvakrát a nerozhodně se týmy rozešly dvakrát. Souhrnné skóre 13:8 je příznivé pro Boleslav.
Mimo soutěž se Boleslav a Pardubice střetly ve středu 6. července 2022. Vzájemný duel předloňské letní přípravy skončil jednoznačným boleslavský vítězstvím 4:0. Dvakrát skóroval Donát a po jedné trefě přidali Šimek a Pech. Nejblíže pardubickému gólu byl stoper Toml, jenž po rohu hlavičkoval do břevna.
V loňské podzimní sezóně duel patnáctého ligového kola v sobotu 11. listopadu 2023 v Lokotrans Aréně skončil těsným boleslavským vítězstvím 1:0. Jediný gól dal ve 47. minutě Kušej po Karafiátově pasu, o tři minuty později po Matějovského rohu Sakala hlavičkoval do břevna. Boleslavští o uklidňující druhý gól usilovali marně, naopak v závěrečné čtvrthodince několikrát čelili pardubické touze po vyrovnání.

Prvoligová bilance Mladé Boleslavi s Pardubicemi
Podzim 2020 Mladá Boleslav - Pardubice 4:1 (Tataev, Budínský, Túlio, Drchal - Huf)
Jaro 2021 Pardubice - Mladá Boleslav 2:2 (Tischler, Čelůstka - Ladra, Takács)
Podzim 2021 Pardubice - Mladá Boleslav 1:1 (Kostka - Skalák)
Podzim 2021 Mladá Boleslav - Pardubice 2:3 (Ewerton, Fila - Chytil 2, Cadu)
Podzim 2022 Pardubice - Mladá Boleslav 0:3 (Milan Škoda 2, Kubista)
Jaro 2023 Mladá Boleslav - Pardubice 0:1 (Janošek)
Podzim 2023 Mladá Boleslav - Pardubice 1:0 (Kušej)

V osmadvaceti ligových kolech ročníku 2023-24 nastřílela Mladá Boleslav o dvacet gólů více než Pardubice. Statistický průměr Boleslavi při sedmačtyřiceti gólech činí 1,67 gólu/utkání a Pardubic 0,96 gólu/utkání.
Sedmačtyřicet gólů FK Mladá Boleslav dalo patnáct různých střelců, z nich třináct boleslavských a dva soupeři do vlastních branek: 6 - Abdulla Yusuf Helal, Lamin Jawo, Vasil Kušej, Daniel Mareček, 4 - Tomáš Ladra, Matěj Pulkrab, 3 - Marek Suchý, 2 - Dominik Kostka, Marek Matějovský, John Solomon, Martin Suchomel, 1 - Jakub Fulnek, Ondřej Karafiát, českobudějovický Matouš Nikl a sparťanský Kaan Kairinen do vlastních branek.
Sedmadvacet gólů FK Pardubice dalo dvanáct různých střelců, z nich deset pardubických a dva soupeři do vlastních branek: 7 - Tomáš Zlatohlávek, 6 - Kryštof Daněk, 3 - Ladislav Krobot, 2 - Denis Darmovzal, Michal Hlavatý, 1 - Pavel Černý, Pavel Icha, Jakub Matoušek, Michal Surzyn, Emil Tischler, plzeňský Lukáš Kalvach a olomoucký Matúš Macík do vlastních branek.

Kompletní program 29. kola FORTUNA:LIGY ročníku 2023-24
Sobota 20. dubna od 15 hodin AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava
Sobota 20. dubna od 15 hodin MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
Sobota 20. dubna od 15 hodin FK Jablonec - FC Zlín
Sobota 20. dubna od 18 hodin FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice
Neděle 21. dubna od 15 hodin FC Slovan Liberec - FC Hradec Králové
Neděle 21. dubna od 15 hodin FK Pardubice - FK Mladá Boleslav
Neděle 21. dubna od 15 hodin SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Neděle 21. dubna od 18 hodin 1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň

Fanshop banner Fanshop banner