Velmi důležitý zisk tří bodů
Klub

Velmi důležitý zisk tří bodů

Redakce

V konfrontaci s družstvem z páté příčky celostátní ligy starších dorostenců Boleslavští uspěli a za vítězství brali tři body, celkem jich mají osmadvacet a na desáté pozici odstup pouze čtyř od sestupové úrovně. Nejbližší utkání hrají opět doma, a to proti vedoucí pražské Spartě v sobotu 20. dubna od 10 hodin.

Zkraje prvního poločasu roli papírového favorita potvrdil tým pražské Dukly a ve 12. minutě získal Svojsíkem vedení. Z boleslavské strany odpověděl za necelých deset minut Monyč. Ve 37. minutě šli dorostenci z Julisky podruhé do vedení pokutovým kopem Mikeše. Ve tříminutovém nastavení prvního dějství důležitý vyrovnávací gól, takříkajíc do šatny, dal Buryán, pro kterého to byla již šestnáctá trefa v současném ligovém ročníku a potvrzení prvního místa v konkurenci 229 evidovaných kanonýrů nejprestižnější tuzemské dorostenecké ligy.

Ve druhém poločase se dlouho hrálo za nerozhodného stavu. Ten zrušil dvacet minut před koncem boleslavský Gnip. V 82. minutě se k němu přidal Výda a čtvrtým gólem v pražské síti pojistil, že všechny tři body zůstaly v Mladé Boleslavi.
Přestože z letošních sedmi mistrovských utkání vyhráli mladoboleslavští devatenáctiletí dorostenci teprve třetí (prohráli se doma Slováckem 1:2, porazili venku Olomouc 2:1, prohráli doma s Pardubicemi 1:2, podlehli ve Zlíně 1:4, přemohli doma České Budějovice 3:0 a prohráli v Jihlavě 0:1), tak hodnocení trenéra Marka Maňase bylo nemilosrdně příkré: „Předvedli jsme jeden ze slabších výkonů a to hlavně v prvním poločase. Ve druhé části přišlo zlepšení, hlavně co se týká našeho mentálního nastavení. Vítězství jsme urvali morálně, což vnímáme jako odměnu za vynaložené úsilí a chuť strhnout vítězství na naši stranu."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Pastyřík (46. Bobek), Kharchilava, Pavlíček, Fiker (25. Sofín) - Naďo (84. Švejnoha), Výda, Kolář - Monyč (84. Lenner), Benlalam (65. Gnip), Buryán. Připravení ještě byli hráč Musil a brankář Škrdla.

Sestava FK Dukla Praha U19: Vácha - Bárta, Kolský, Sladovník (73. Babaka), Uher (65. Skalník) - Mikeš, Kožený, Pančev, Podroužek - Valentík (46. Müller), Svojsík (78. Šelicha).

Góly: 21. Monyč, 45. Buryán, 70. Gnip, 82. Výda - 12. Svojsík, 37. Mikeš (z pokutového kopu)

ŽK: Pavlíček, Pastyřík, Kolář, Buryán - Kožený, Mikeš

Rozhodčí: Vyhnanovský - Vitvar, Erlebach

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner