Boleslavské naděje spláchla soupeřova gólová smršť
Klub

Boleslavské naděje spláchla soupeřova gólová smršť

Redakce

Dvaadvacáté mistrovské utkání celostátní ligy mladšího dorostu konané na přírodní trávě boleslavské akademie boleslavští mladší dorostenci prohráli nečekaně jednoznačným skóre. V šestnáctičlenné tabulce zůstávají jedenáctí a nejbližším soupeřem jim bude Sparta bojující se Slavií o mistrovský titul.

V prvním poločase působil boleslavský tým lepším dojmem a ze slibných střeleckých pozic Kosorič nastřelil tyč a Kodera břevno. Dukla proměněním své ojedinělé šance pět minut před přestávkou, kdy Kroupa povedenou střelou propálil Koláře v boleslavské brance, vyhrála první poločas.

„Druhý poločas se nám nepovedla střídání a naše hra ztrácela kvalitu v porovnání s prvním poločasem," přiznal pochybení trenér mladoboleslavského družstva Ondřej Zahustel. Boleslavský naivní herní projev Dukla nekompromisně trestala a zásluhou Tučka, Korbela a Mikulíka se dostala do rozhodujícího vedení 0:4. V závěrečné desetiminutovce padlo pět gólů, čili více než v předchozích osmdesáti minutách. Na boleslavskou první trefu Gashiho v 81. minutě odpověděli dorostenci z Julisky dalšími dvěma góly. Žáček ke konci zápasu sice dvakrát překonal gólmana Dukly Baštu, ale pouze zmírnil pro Boleslav ostudně nepříznivé skóre.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář - Iltis, Ivanytskyy, Žáček, Kaulfus - Václavík, Rittenauer (58. Rössler), Ditrich (46. Ilco) - Kosorič (58. Kocour), Eichler (46. Gashi), Kodera (74. Černý).

Sestava FK Dukla Praha U17: Bašta - Tuček, Leidl (56. Kolínek), Holeček (46. Mikulík), Nedbal (46. Braun) - Zouhar (46. Korbel), Kroupa, Bednář, Marcol - Váňa (64. Brůna), Zajíček.

Branky: 88. a 90. Žáček, 81. Gashi - 55. a 83. Korbel, 40. Kroupa, 48. Tuček, 70. Mikulík, 86. Braun.

ŽK: Leidl, Váňa, Braun

Rozhodčí: Vitvar - Vyhnanovský, Erlebach

Fanshop banner Fanshop banner