Tři prohry v deseti dubnových dnech
Klub

Tři prohry v deseti dubnových dnech

Redakce

Na kolínské trávě Boleslavští prohráli třetí utkání v rozpětí deset dnů a na dvanácté příčce B skupiny ČFL mají shodných dvaadvacet bodů s třináctým béčkem Hradce Králové, na jehož hřišti hrají nejbližší mistrovské utkání v neděli 21. dubna. Doma hrají až v poslední dubnové neděli s libereckým béčkem.

První poločas začal boleslavským rohovým kopem, kterému se už ve 2. minutě úspěšně ubránila kolínská defenzíva. V 7. minutě poprvé zaútočil Kušej, který nastoupil za boleslavské béčko, neboť z áčkové sestavy vypadl kvůli trestu za čtyři žluté karty, ale přes kolínského Soběslava se neprosadil. V 11. minutě po Bredově rozehrání trestného kopu Snížek z otočky vysoko přestřelil boleslavskou branku. O tři minuty později další Bredův trestný kop skončil v rukavicích boleslavského gólmana Kořána. V 18. minutě Boleslavští odolali kolínskému rohu a o minutu později Kořán lapil Šnajdrem tečovanou střelu Veselého. Ve 24. minutě rozhodčí Lovětínský odpustil Kolínu penaltový trest za více než zřejmé stažení Vostřela obráncem uvnitř šestnáctky. Ve 40. minutě po Kušejově přihrávce Königovu ránu kolínský gólman Tůma lapil.
Ve 42. minutě po rohovém kopu rozehraném Bredou se prosadil přesnou hlavičkou k pravé tyči boleslavské branky Soukup - 1:0.
V poločasovém závěru Kolínští opakovaně zahrozili z rohu, ale Kořán úspěšně zasáhl a jeho boleslavští spoluhráči vyrazili do protiútoku, který nepřesně zakončil Dohalský.

Druhý poločas měl herně vyrovnaný průběh podobně jako první. Těsné vedení v kolínský prospěch nikdo z boleslavských hráčů nezměnil, i když pár příležitostí si připravili, především promarnili několik standardních situací. V 56. minutě Kušejův centr boleslavské spoluhráče nenašel, protože ho stáhnul brankář Tůma. O dvě minuty později Kušeje zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 75. minutě po Tsopově centru Veselý z pár metrů přestřelil boleslavskou branku a když v poslední minutě překonal boleslavského brankáře Kořána, rozhodčí Lovětínský gól neuznal kvůli odmávanému ofsajdu. V 79. minutě Breda zkoušel nafilmovaným pádem získat pro Kolín penaltu, ale rozhodčí mu nevyhověl. V 82. minutě Tsopovu ránu z necelých dvaceti metrů jistě kryl Kořán.

„Vyrovnané utkání rozhodla dobře zahraná standardní situace soupeře. My jsme se proti pozorně bránícímu soupeři neprosadili," shrnul těsnou prohru v Kolíně mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Juniorské družstvo FK Mladá Boleslav B prohrálo v krátké době deseti dnů tři utkání, když po dohrávce 16. kola ve středu 3. dubna prohráli v Zápech 1:2, potom v neděli 7. dubna podlehli doma béčku Jablonce 1:3 a v sobotu 13. dubna prohráli v Kolíně 0:1. S předcházející remízou z pátku 29. března v Mostě 0:0 natáhli černou sérii utkání bez výhry na čtyři.

Sestava SK Sparta Kolín: Tůma - Soukup, Hakl, Veselý (90. Jaroš), Breda (88. Čapek), Vondráček, Šnajdr, Snížek, Rybička (61. Tsopa), Milec, Soběslav.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Peterka (78. Novák), König - Kodad, Dohalský, Vostřel, Tichý (84. Kaulfus) - Kušej, Tvrdý, Vlček. Připravení ještě byli hráči Fodor, Gregor, Howard a brankář Mečíř.

Gól: 42. Soukup

ŽK: Soběslav, Breda, Čapek

Rozhodčí: Lovětínský - Havlík, Janíček

Diváci: 180

Fanshop banner Fanshop banner