S lídrem tabulky prohráli inkasováním jediného gólu
Klub

S lídrem tabulky prohráli inkasováním jediného gólu

Redakce

V druhé nejvyšší tuzemské dorostenecké lize Boleslavští nejtěsnějším rozdílem podlehli vedoucímu družstvu a zůstali tak na čtvrté příčce od konce dvacetičlenné tabulky. V neděli 14. dubna jedou do Pardubic a o týden později v neděli 21. dubna od 10 hodin hrají doma proti předposlední novobydžovské Cidlině.

První poločas se odehrál bez gólů, přestože k jejich vstřelení několik příležitostí bylo. Už v 1. minutě po jednoduché ztrátě Stanislava Bejdy následný jablonecký rychlý protiútok skončil střelou jen kousek vedle pravé tyče boleslavské branky. Boleslavští kontrovali ve 4. minutě rychlým protiútokem s prováhanou koncovkou Stanislava Bejdy. V příští minutě neproměnil slibnou boleslavskou příležitosti Vostřel. Ve 13. minutě po Vokounově chybě nebezpečné zakončení jablonecké akce brankář Mečíř chytil. V 17. minutě další dvě gólové šance Jablonce po nebezpečném centru zneškodnil bravurními zákroky Mečíř.
V 19. minutě jablonecký rohový kop skončil nepřesnou hlavičkou. O minutu později jablonecký brankář Kotlín jistě chytil Vostřelovu ránu ze střední vzdálenosti. Ve 30. minutě přetažený centr v závěru jabloneckého ataku skončil na levé tyči boleslavské branky. Ve 43. minutě po Lennerově centru z pravé strany se Naďo tak dlouho připravoval ke střelbě, až mu zakončení zablokoval protihráč.

Ve druhém poločase Jablonečtí vstřelili jediný gól utkání. V 59. minutě po Černého chybě ve středu hřiště rychlý jablonecký protiútok skončil střelou kousek mimo boleslavské branky. V 64. minutě Stanislav Bejda vystřelil ze střední vzdálenosti neúspěšně.
V 66. minutě po soupeřově přihrávce za boleslavskou obranu a Švejdově špatném odkopu následoval centr do pokutového území, kde Otta zapomněl obsadit protihráče Malého a ten dal hlavou rozhodující gól utkání - 0:1.
V 70. minutě po dlouhém nákopu prohráli osobní souboje nejprve Švejnoha a po něm i Otta, a tak se Jablonečtí dostali jednoduše do střelecké příležitosti, kterou zlikvidoval brankář Mečíř. V 79. minutě po Švejnohově přihrávce za jabloneckou obranu Vokoun krásným centrem přes celé pokutové území našel nabíhajícího Bobka, který zakončením bez přípravy překonal Kotlína, ale jeden z jeho rychle se vracejících spoluhráčů míč z brankové čáry odkopnul. V 86. minutě ve středu hřiště Matějovský získal míč a krásnou přihrávkou našel za obranou Bobka, který nezištnou nahrávkou na zadní tyč připravil stoprocentní šanci Kaiserovi, jenž nedokázal míč usměrnit do jablonecké branky. I přes velkou snahu a závěrečný tlak se boleslavskému týmu nepodařilo vyrovnat a tak po těsné domácí prohře zůstal bez bodu.
„První poločas byl soupeř více na míči a hrozil z centrů do pokutového území, kde nás dvakrát podržel brankář. Náš tým hrozil z rychlých protiútoků, kde jsem postrádal větší kvalitu na poslední třetině hřiště. Ve druhé polovině šel soupeř do vedení po špatném odkopu a následném centru, kde jsme nedokázali pohlídat nabíhajícího hráče. Od obdržené branky jsme byli lepším týmem a dostávali soupeře pod tlak, ale dvě obrovské šance, které jsme si vytvořili, jsme neproměnili," řekl po těsné prohře trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Klieštík (75. Schutz), Švejnoha, Otta, Vokoun - Bobek, Černý, Naďo, Vostřel (65. Matějovský) - Stanislav Bejda, Lenner (75. Kaiser). Připravení ještě byli hráči A. Bejda, Keller a brankář Studničný.

Branka: 66. Malý

ŽK: Vokoun, Schütz - Werani, Novotný, Kubín

Rozhodčí: Vnuk - Louda, Melichar

Diváků: 70

Fanshop banner Fanshop banner