Vyhráli, i když v závěru hodně polevili
Klub

Vyhráli, i když v závěru hodně polevili

Redakce

V jedenadvacátém mistrovské utkání celostátní ligy mladšího dorostu si Boleslavští připsali celkově šestou výhru v ročníku 2023-24 a již třetí v dosavadním programu letošní jarní sezóny. Před utkáním měli jen o šest bodů více, než jejich jihlavští soupeři. Výhrou odstup navýšili na dvanáct bodů, i když postavení na jedenácté příčce ze šestnácti družstev si nevylepšili.

První poločas se boleslavským dorostencům na umělé trávě v jihlavském areálu Na Stoupách povedl a po rychlém vedení si do přestávky udělali rozhodující náskok pro konečné vítězství a tříbodový zisk.
Ve 3. minutě skvěle hrající Ditrich vypálil z hranice vápna přesně na soupeřovu branku poslal boleslavské družstvo do vedení - 0:1.
Zápas pokračoval v zajímavém tempu a boleslavští hráči byli nadále nebezpeční pro jihlavskou branku, a to především z rychlých protiútoku.
Ve 27. minutě Rösslerem zahraný trestný kop z pravé strany nečekaně propadl až do branky překvapeného jihlavského gólmana - 0:2.
Ve 33. minutě opět Rössler rozehrál přímý trestný kop, tentokrát pro změnu z levé strany, a jeho centr nasměroval hlavičkující Ivanytskyy do soupeřovy branky - 0:3.

Druhý poločas boleslavští hráči kontrolovali, soupeře nepouštěli do vážnějších šancí a sami využívali každé příležitosti k ohrožení branky. V 60. minutě Gashiho tvrdou střelu vyrazil s obtížemi jihlavský brankář Široký na rohový kop.
V 67. minutě při individuálním průniku byl Ilco uvnitř pokutového území faulován a nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil - 0:4.
Za výrazného vedení pod dojmem, že o osudu utkání je už rozhodnuto, boleslavští dorostenci polevili v koncentraci a v závěrečných minutách umožnili jihlavským dorostenců prohru zmírnit.
Nejprve v 71. minutě boleslavského brankáře Škrdlu překonal Holec a v předposlední minutě ještě Ficek upravil skóre na závěrečných 2:4.
„Z Jihlavy jsme si odvezli zasloužené tři body a navázali na předchozí domácí výhru," pravil spokojený mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Kaulfus, Ivanytskyy, Žáček, Fedečko (85. Iltis) - Václavík, Rössler (46. Ilco), Ditrich - Gashi, Černý (62. Eichler), Kodera (71. Kosorič). Připravený byl brankář Kolář.

Sestava FC Vysočina Jihlava U17: Široký - Novotný (63. Urbánek), Exner, Vodička, Hájek - Vopršal (58. Holec), Ficek, Pospíchal (58. Bartes) - Vambera (40. Ritter), Palán, Sklenář (58. Tlačbaba).

Branky: 71. Holec, 88. Ficek - 3. Ditrich, 27. Rössler, 33. Ivanytskyy, 67. Ilco (z pokutového kopu)

ŽK: Palán - Ilco

Rozhodčí: Mayer - Vodrážka, Soukupová

Diváků: 70

Fanshop banner Fanshop banner