Po dvou prohrách sklouzli v tabulce o dvě místa níže
Klub

Po dvou prohrách sklouzli v tabulce o dvě místa níže

Redakce

V utkání jedenadvacátého kola hraného v první dubnové neděli za letního vedra značně přesahujícího 20°C všechny góly padly v prvním poločase. Ve druhém Boleslavští ztrátu nedohnali, zůstali tak ve třetím zápase po sobě bez výhry a v průběžném pořadí sklouzli na dvanáctou pozici. Nyní jedou dvakrát ven, nejprve do Kolína a potom do Hradce Králové, doma hrají až v poslední dubnové neděli s libereckým béčkem.

První poločas začali lépe Jablonečtí, kteří dali brzo vedoucí gól.
V 6. minutě nepřehledná strkanice na půlící čáře vyvrcholila po nepotrestaném podražení boleslavského hráče brejkem jabloneckého Náprstka, který z hranice pokutového území prostřelil vyběhnuvšího brankáře Kořána - 0:1.
Tři minuty po inkasovaném gólu boleslavská defenzíva úspěšně čelila dvakrát Bredově zakončení, poprvé z trestňáku, podruhé po Houskově přihrávce.
V 10. minutě si Peterkův pas zpracoval Gregor tak šikovně, že jednou kličkou obehrál naráz jablonecké stopery i brankáře, načež pohodlně do prázdné branky vyrovnal na 1:1.
Ve 12. minutě Dohalský křížným střeleckým pokusem jabloneckou branku minul. V 19. minutě po tečované Kubátově hlavičce Jablonečtí získali jediný roh prvního dějství, ale k ohrožení Kořána ho nevyužili.
Ve 24. minutě po Houskově kolmici si míč na hranici boleslavského vápna zpracoval Náprstek a po otočce první střelu mu zablokoval Rulc, druhou střelou vymetl pravý horní růžek Kořánovy branky - 1:2.
V příštích deseti minutách působili Boleslavští zakřiknutě, naopak Jablonečtí živěji, Divišovu ránu zablokovali bránící hráči a Bredovu lehce tečovanou ránu Kořán zkrotil na dva zásahy.
Ve 36. minutě Breda z boku šestnáctky přeloboval Kořána, který byl v tu chvíli daleko ze své branky - 1:3.
Než skončil poločas promarnili Boleslavští dvě nadějné příležitosti. Dohalského trestný kop rozhodčí zarazili kvůli Gregorově ofsajdu a Tichého střelu zablokoval jablonecký obránce.

Druhý poločas se odehrál bez vstřeleného gólu, což mrzelo především boleslavského trenéra Maluru, který o přestávce posílil ofenzívu vystřídáním stopera Fodora útočníkem Peterkou. V 50. minutě Kaulfusův centr srazil Nykrín do prvního boleslavského rohu, který skončil bez využití. O sedm minutě později po druhém boleslavském rohu Peterka vysoko překopl jabloneckou branku. V 61. minutě Dohalský technickým obloučkem za soupeřovu obranu poslal do šance Vlčka, ten však jabloneckého brankáře Reinera nepřekonal. V 67. minutě po nakrátko rozehraném jabloneckém rohu Houskovu dělovku z pětadvaceti metrů Kořán zlikvidoval bravurním skokem k pravé tyči.
V 73. minutě nebezpečnou jabloneckou kombinaci zastavil Tichý za cenu rohu. V 77. minutě boleslavská defenzíva odvrátila Nykrínův trestný kop do rohu. O dvě minutě později další jablonecký trestný kop poslal Nykrín vysoko nad Kořánovu branku. V závěrečných minutách rozhodčí neuznali boleslavský gól kvůli ofsajdu, Kaulfusovi v zakončení zabránil Reiner odvážným pádem pod nohy a Kodadův průnik ztroskotal na severočeském protihráči Karbanovi.
„Soupeř nás předčil nejen v důrazu a nasazení, ale i v řešení finální fáze," uznal převahu severočeského protivníka mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Fodor (46. Peterka), König - Kodada, Dohalský, Vostřel, Tichý - Kaulfus, Gregor (69. Tichý), Vlček (79. Monyč). Připravení ještě byli hráči Novák, Výda, Kharchilava a brankář Zaplatílek.

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Malý, Vošahlík, Karban, Nykrín - Diviš (89. Hušek), Houska, Kubín - Kubát (90. Hanuš), Náprstek (83. Svoboda), Breda.

Góly: 10. Gregor - 6. a 24. Náprstek, 36. Breda

ŽK: Dohalský - Diviš, Kubín, Houska

Rozhodčí: Rychtár - Matějka, Turek

Diváků: 105

Fanshop banner Fanshop banner