O těsné výhře rozhodli v prvním poločase
Klub

O těsné výhře rozhodli v prvním poločase

Redakce

Ve střetnutí čtyřiadvacátého kola družstev ze středu tabulky české ligy mladších dorostenců byli boleslavští mladíci úspěšnější a posunuli se na desátou příčku v konkurenci dvaceti týmů. V nejbližším mistrovském ligovém utkání hostí v neděli 7. dubna šestnáctý Jablonec.

V prvním poločase padly všechny tři góly konečného skóre. Nejdříve se trefili Táborští.
V 7. minutě po autovém vhazování a následném centru táborský Pánek hlavou překonal boleslavského brankáře Klepala - 1:0.
Na konci úvodní čtvrthodiny táborskou velkou šanci Klepal zmařil. V 16. minutě po spolupráci Dagana se Slezákem boleslavský atak završil Neufus střelou z dobré pozice do táborského brankáře Lažka. V 19. minutě Klepal zneškodnil soupeřovu šanci za cenu rohového kopu, po jehož rozehrání táborský střelec zamířil nad boleslavskou branku. Ve 21. minutě boleslavskou pěknou kombinační akci zakončil Uhlík a jeho střelu jihočeský gólman Lažek chytil. O tři minuty později však už úspěšný nebyl.
Ve 24. minutě po dobře sehraném autovém vhazování z vlastní poloviny hřiště Juranka přihrál za protivníkovu obranu Neufusovi, který zakončením podle brankáře vyrovnal na 1:1.
Ve 30. minutě po nedůrazném počínání na pravé straně boleslavské defenzívy soupeř trefil tyč a odraz chytil Klepal.
Ve 42. minutě byl v táborském vápně faulován Roller a rozhodčím Izugrafovem nařízený pokutový kop Korbelář proměnil - 1:2.
Ve druhém poločase se už nikdo z aktérů do střelecké statistiky nezapsal, přestože o šance nouze nebyla. První po změně stran ve 49. minutě po Korbelářově centru promarnil Dagan střelou nad branku. Než se naplnila hodina hry, Táborští nevyužili tří rohových kopů. V 67. minutě Uhlíkovu střelu ze střední vzdálenosti jistě lapil Lažek. V 74. minutě po Maškově přiťuknutí Soběslav vystřelil nepovedeně. V 79. minutě táborský trestný kop Klepal vyrazil na šestý protivníkův roh, kterému boleslavská defenzíva odolala. V předposlední minutě si Táborští vynutili ještě sedmý rohový kop, ale těsné boleslavské výhře už nezabránili.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Klepal - Korbelář (82. Zderadička), Jirků, Knobloch - Juranka, Uhlík, Neufus (60. Soběslav), Roller (64. Mašek) - Šulc, Slezák (46. Albrecht), Dagan (60. Holzer). Připravený byl brankář Kolář.

Góly: 8. Pánek - 23. Neufus, 44. Korbelář (z pokutového kopu)

ŽK: Klepal

Rozhodčí: Izugrafov - Žurek, Novák

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner