Zasloužené vítězství po remízovém poločase
Klub

Zasloužené vítězství po remízovém poločase

Redakce

Boleslavští ve dvacátém mistrovském utkání celostátní ligy mladších dorostenců přestříleli na domácím hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavské 9. základní školy protivníka ze středu tabulky, který měl před utkáním o dvanáct bodů více.

První poločas se hrál velice pohledný fotbal z obou stran. Do vedení se dostali Boleslavští ve 14. minutě, kdy Gashiho střelu dorazil Eichler do odkryté branky - 1:0. Budějovičtí vyrovnali ve 22. minutě po akci z levé strany a následném centru do pokutového území, kde se hlavou prosadil Zeman - 1:1. Ve 30. minutě po Eichlerově pasu za soupeřovu obranu Gashi poslal Boleslav opět do vedení - 2:1. O necelých deset minut později po rozehraném budějovickém rohu Šátava doklepl míč do boleslavské branky - 2:2. Tímto nerozhodným skóre skončil poločas.

Ve druhém zápasovém dějství skórovali už pouze boleslavští dorostenci, kteří byli o poznání aktivnější a v ofenzivní snaze nebezpečnější než jihočeský soupeř. V 77. minutě po dobré práci Černého nadvakrát dorazil míč do soupeřovy sítě Gashi - 3:2. Pojistku na zasloužené tři body pro Boleslav zařídil po Rösslerově rohovém kopu v 88. minutě Černý.
Denis Gashi se po dvou trefách do jihočeské branky dotáhnul na rozdíl pouhého jedno gólu za týmového kanonýra Jakuba Rösslera, který tentokrát hrál jen poslední čtvrthodinku.
Góly FK Mladá Boleslav U17 v ročníku 2023-24 dali: 6 - Jakub Rössler, 5 - Denis Gashi, 4 - Michael Kühnel, 3 - Alex Eichler, Jan Ilco, 2 - Filip Černý, Jan Žáček, 1 - František Bakrlík, David Fedečko, Vasyl Ivanytskyy, Tomáš Kocour, Matyáš Kodera,

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Kaulfus, Ivanytskyy, Žáček, Iltis (82. Fedečko) - Rittenauer (63. Václavík), Ilco, Ditrich (72. Rössler) - Gashi, Eichler (63. Černý), Kosorič. Připravený byl brankář Kolář.

Sestava České Budějovice U17: Volek - Vlček, Vorel, Kostka, Kloud (78. Adamec) - Vančata, Bohar, Šátava (72. Soukup) - Nikl, Zeman (63. Peleška), Šturma.

Góly: 30. a 77. Gashi, 14. Eichler, 88. Černý - 22. Zeman, 39. Šátava

ŽK: Žáček, Gashi - Peleška

Rozhodčí: Řeháček - Ulrich, Louda

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner