Jednoznačná výhra proti silnému protivníkovi
Klub

Jednoznačná výhra proti silnému protivníkovi

Redakce

Utkání 20. kola celostátní ligy starších dorostenců rozhodli sváteční střelci, Rayan Benlalam a Adam Lenner skórovali v tomto ligovém ročníku podruhé a David Pastyřík dokonce poprvé. Do závěrečné třetiny ligového ročníku Boleslavští vstoupí v sobotu 6. dubna v Jihlavě proti tabulkovému sousedovi a následující dvě utkání hrají sice doma, ale proti soupeřům z vrcholku ligového popředí, konkrétně v sobotu 13. dubna proti třetí pražské Dukle a v sobotu 20. dubna proti vedoucí pražské Spartě.

Páté mistrovské utkání jarní sezóny se boleslavským dorostencům povedlo, vstoupili do něho aktivně, dobře kombinovali a brzy po zahajovacím hvizdu se dostali do vedení. Už ve 3. minutě po prvním Markově rohovém kopu Naďo přestřelil branku soupeře.
V 8. minutě Marek rozehrál další roh zprava centrem do soupeřovy šestnáctky, kde Pastyřík zdařilou dorážkou poslal Boleslav do vedení - 1:0.
V 11. minutě českobudějovický Zevl promarnil šanci k vyrovnání nepřesnou střelou. Ve 20. minutě Monyč vybojoval míč a po vniknutí do šestnáctky mu soupeř střelu zblokoval. Ve zbylých minutách první půlky měli Boleslavští mírnou herní převahu, tlačili se před branku Dynama, ale Gnip, Monyč a Marek se ve slibných zakončení neprosadili. Ve 45. minutě jihočeský trestný kop nepřesně zakončil hlavou Malý.

Ve druhé polovině utkání pokračovali boleslavští dorostenci v ofenzívní hře. V 50. minutě Naďovu standardku pokryl gólman Dynama Valenta. V 56. minutě zastavil slušně se rozvíjející boleslavskou akci rozhodčí Ulrich kvůli ofsajdu.
V 61. minutě zaútočil po pravé straně Pastyřík a po jeho centru zakončil akci u zadní tyče gólovou střelou Benlalam - 2:0.
V 64. minutě českobudějovické vniknutí do boleslavské šestnáctky vyřešil u přední tyče gólman Zaplatílek.
V 72. minutě rozehrál Marek boleslavskou standardku do šestnáctky Dynama, odražený míč získal Kolář a po obejití protihráče přihrál před branku Lennerovi, jenž přesnou dorážkou navýšil boleslavské vedení na 3:0.
V 84. minutě akce Koláře s Monyčem přinesla Boleslavi výhodu rohového kopu, který rozehrál Naďo, ale jihočeská defenzíva odehrála míč do bezpečí. V 89. minutě ještě Fiker připravil dobrou střeleckou pozici Švejnohovi, který branku přestřelil.

„Jsme moc rádi, že jsme se oproti minulému týdnu zlepšili v defenzivní činnosti a uhráli si první čisté konto v jarní části. V ofenzivní činnosti jsme navázali na první dvě jarní utkání a náš herní projev vypadal slušně. Celkově jsme rádi, že jsme utkání zvládli vítězně s těžkým soupeřem a velké poděkování patří také našim doktorům a fyzioterapeutům, kteří dokázali dát dohromady zraněné hráče do tohoto zápasu," radoval se mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Pastyřík (65. Bobek), Kharchilava, Kolář, Fiker - Marek (82. Švejnoha), Výda, Naďo - Gnip (82. Musil), Monyč, Benlalam (65. Lenner). Připravení ještě byli hráč Kühnel a brankář Mečíř.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Valenta - Němec (81. Vančata), Šimeček, Malý, Bártík (76. Vlček) - Mach (61. Matuška), Loužecký, Zíka - Štindl (61. Gončarov), Gantogtokh, Zevl.

Branky: 8. Pastyřík, 61. Benlalam, 72. Lenner

ŽK: Pastyřík, Fiker, Bobek

Rozhodčí: Ulrich - Řeháček, Louda

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner