Ze spousty šancí proměnili v gól jenom jednu
Klub

Ze spousty šancí proměnili v gól jenom jednu

Redakce

Boleslavští dorostenci třikrát nastřelili brankovou konstrukci a jen jednou rozvlnili síť za soupeřovým brankářem, jehož spoluhráči byli o poznání efektivnější. Z dvaceti účastníků druhé tuzemské nejvyšší dorostenecké ligy jsou Boleslavští sedmnáctí. K nejbližšímu mistrovskému utkání proti Táborsku jedou v pátek 29. března do Sezimova Ústí a doma hrají až v neděli 7. dubna od 10 hodin proti Jablonci.

První poločas prohráli nejtěsnějším rozdílem, i když nezačali špatně. V 15. minutě Vokouna, který se individuálním průnikem středem hřiště dostal až před soupeřovu branku, v nadějné gólové šanci vychytal kladenský brankář Vajshajtl. Poradil si také o tři minuty později s Černého střelou ze střední vzdálenosti.
Ve 26. minutě se Kladenští dlouhým autovým vhazováním až do boleslavského pokutového území ocitli v první vážnější střelecké šanci, kterou po zaváhání bránícího Klieštíka dokonale využili a Došek dohráním odraženého míče skóroval - 0:1.
Ve 30. minutě při rozehrávce ve středu hřiště Vokoun nezpracoval míč a nabídl tak kladenskému soupeři v krátkém časovém úseku druhou gólovou šanci, která naštěstí pro Boleslav skončila mimo branky. Ve 36. minutě po Matějovského centru se dostal sám před kladenského gólmana Kühnel, ale jeho zakončení mířilo do připravené Vajshajtlovy náruče. V závěrečné poločasové minutě po Černého dlouhém míči za soupeřovu obranu se Stanislavu Bejdovi nepovedlo přehodit vybíhajícího brankáře.
Druhý poločas začali Boleslavští dobře.
V 53. minutě Černý otočil hru na Vostřela, který zatáhl míč k pokutovému území a následnou střelou k levé tyči vyrovnal stav utkání na 1:1
.
V 56. minutě po Matějovského přihrávce se dostal do brankové příležitosti Černý, ale jeho zakončení zablokovali bránící kladenští hráči. V 65. minutě v hezké akci po pravé straně Vostřel našel nabíhajícího Klieštíka a ten přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Stanislava Bejdu, který však nastřelil brankáře Vajshajtla. V 69. minutě po Matějovského centru Vostřel hlavičkovala Kühnelovi a ten sám před brankářem nastřelil břevno kladenské branky.
V 74. minutě odvrácený centr z levé strany se dostal za pokutové území, kde pozdě zareagovali Černý s Matějovským, čímž umožnili Měchurovi střelbu a kladenský střelec vymetl šibenici Studničného branky - 1:2.
V 75. minutě Stanislav Bejda individuální průnik zakončil nastřelením pravé tyče kladenské brankové konstrukce. V 79. minutě rychlý kladenský protiútok vyvrcholil zakončením jen kousek nad boleslavskou branku. V 86. minutě po Kellerově trestném kopu hlavičkoval Kühnel do pravé tyče kladenské branky.
V předposlední minutě zaváhal Vostřel v rozehrávce a po následném nedůrazném počínání Kellera únik proti boleslavské brance povedeně zakončil Kalina přehozením Studničného - 1:3.
„Po celé utkání jsme byli herně lepším týmem. Bohužel soupeř ze tří zakončení dal tři branky. Náš tým si vypracoval deset velkých šancí, nastřelil dvě tyče a jedno břevno. V produktivitě a střílení branek byl soupeř lepší a proto jsme i přes slušný výkon prohráli," povzdechl si mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - Klieštík, Otta, Keller, Vokoun - Vostřel (89. Adam Bejda), Černý, Schutz (75. Kaiser), Matějovský - Kühnel, Stanislav Bejda. Připravení ještě byli hráči Ulrich, Tichý a brankář Křáp

Branky: 53. Vostřel - 25. Došek, 75. Měchura, 89. Kalina
ŽK: Černý, Kühnel - Pospíšil, Novák, Janega

Rozhodčí: Matějček - Kubečka, Kučera

Diváků: 30

Fanshop banner Fanshop banner