První letošní výhra až na třetí pokus
Klub

První letošní výhra až na třetí pokus

Redakce

Po remíze v Ústí nad Labem a prohře v Pardubicích se mladoboleslavské béčko jednoznačnou domácí výhrou posunulo v šestnáctičlenné B skupině ČFL na desátou příčku. Příští dvě utkání hraje venku, v pátek 29. března v Mostě, ve středu 3. dubna v Zápech a teprve v neděli 7. dubna od 10,15 hodin doma proti jabloneckému béčku.

První poločas začal málo nebezpečnými náznaky několika boleslavských šancí. V 11. minutě byl živanický tým o poznání blíže úspěchu, když Nikodémův centr Kopecký hlavou nasměroval jen těsně mimo boleslavskou brankovou konstrukci. O tři minuty později na další povedený centr z Nikodémovy kopačky byl spoluhráč Polák krátký. Ve 24. minutě po Polákově kolmici Kopeckého ránu z otočky boleslavský gólman Kořán vytlačil z pravé vingle na roh, po jehož rozehrání Staňkova hlavička z malého vápna skončila v Kořánově náruči. I když po většinu prvního poločasu byli Živaničtí aktivnější, tak ze hřiště, na které se spustil déšť, k přestávkovému oddychu odešli spokojenější Boleslavští.
V jediné nastavené poločasové minutě Vaníčkův trestný kop přibližně ze třiceti metrů Šimek před živanickou brankou hlavou sklepnul k Rulcovi a ten z pár kroků skóroval - 1:0.

Druhý poločas začali Živaničtí s patrnou touhou po vyrovnání, ale než se po změně stran naplnila desetiminutovka, Boleslavští zvýšili své vedení.
V 54. minutě zdánlivě ztracený míč doběhl před koncovou lajnou Vaníček a po zemi přihrál před branku, kterou z deseti metrů úspěšně trefil Kodad - 2:0.
Na několik jalových útočných pokusů Živanic odpověděli Boleslavští v 64. minutě atakem, který po spolupráci Tvrdého s Peterkou završil Vlček střelou, s níž si východočeský brankář Bartaloš poradil za cenu rohového kopu. V 70. minutě Vostřel zastavil na půlící čáře soupeřovu akci a založil boleslavský protiútok přes Vaníčka a Kaulfuse, od něhož se Vostřel dostal k zakončení, které od levé tyče vyrazil Bartaloš. Následný roh zakončil Šimek hlavičkou těsně na živanické břevno.
V 74. minutě Staňkovu rozehrávku na rohu živanického vápna zachytil zodpovědně presující Vlček a nezištnou přihrávkou před vyběhnuvším Bartalošem umožnil Howardovi snadné skórování do odkryté východočeské branky - 3:0.
V 76. minutě po Chocholatého centru Pilného volej boleslavský Kořán reflexivním zákrokem zlikvidoval. Na opačné straně hřiště v 84. minutě Bartaloš zmařil střelecká zakončení Vaníčka i Vlčka. Ve zbývajících minutách včetně dvou nastavených Živaničtí odpadli kondičně i morálně, proto si Boleslavští třígólové vedení snadno pohlídali a dotáhli utkání do zaslouženého vítězství.
Boleslavské juniory nyní čeká náročný týden. V rozpětí devíti dnů na přelomu března a dubna se střetnou se třemi soupeři z vrcholu pořadí B skupiny ČFL. Postupně hrají v pátek 29. března ve třetím Mostě, ve středu 3. dubna v druhých Zápech a v neděli 7. dubna doma proti pátému jabloneckému béčku.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Šimek, König - Tvrdý (65. Tichý), Dohalský (57. Vlček), Vostřel, Kodad - Kaulfus (90. Novák), Peterka (65. Howard), Vaníček. Připravení ještě byli hráči Fodor, Novák, Gregor a brankář Mečíř.

Sestava TJ Sokol Živanice: Bartaloš - Spěvák, Staněk, Chocholatý - Buriánek (69. Zvěřina), Langr, Svoboda, Nikodem (75. Holec) - Polák (69. Hajník), Petrus (69. Pilný), Kopecký (69. D. Pánek).

Góly: 45. Rulc, 54. Kodad, 74. Howard

ŽK: Kaulfus - Svoboda

Rozhodčí: Kolátor - Baum, Krupka

Diváků: 105

Fanshop banner Fanshop banner