Na hřišti favorizovaného Hradce neuspěli
Klub

Na hřišti favorizovaného Hradce neuspěli

Redakce

Po výhře v Chrudimi a domácí remíze s Admirou vyšli boleslavští dorostenci ve třetím letošním utkání naprázdno gólově i bodově proti Hradci, který se přetahuje s Bohemians, Jabloncem a Teplicemi o postup mezi celostátní dorosteneckou elitu. Boleslavští jsou ve dvacetičlenné české lize starších dorostenců šestnáctí a nejbližší utkání o ligové body hrají doma v neděli 24. března od 10 hodin proti čtrnáctému Kladnu.

První poločas načali boleslavští dorostenci důsledným napadáním soupeře, čímž se dostali do několika slibných šancí, ale ani jednu neproměnili. Už v 1. minutě se úspěšným presinkem dostal do šance Kühnel, ale nedokázal před vybíhajícím brankářem Novotným usměrnit míč správným směrem. V 5. minutě podobně se dostal do střelecké příležitosti Stanislav Bejda, ale jeho zakončení mířilo kousek vedle pravé tyče hradecké branky. V 11. minutě pokračující aktivita boleslavského týmu vyvrcholila tím, že si soupeř málem vstřelil vlastní branku, brankář míč vykopával kousek před brankovou čárou na rohový kop. Ve 31. minutě po Vokounově centru z pravé strany Vostřel na zadní tyči hlavičkoval pouze do boční sítě z venkovní strany.
Ve 45. minutě hradecký rohový kop Mokrejš stihnul u přední tyče tečovat před obráncem Ottou a hradecký tým ze své první vážnější šance šel do vedení 1:0.
Bezprostředně po vstřelené brance rozhodčí Vojtěch ukončil první poločas.

Do druhého dějství se vstup povedl opět lépe boleslavskému týmu, ale z herního tlaku získal jen několik rohových kopů, které poctivě bránící hradecké družstvo přežilo bez úhony. V 57. minutě po Vokounově zbytečné ztrátě a hradeckém rychlém rozehrání autového vhazování Keller přerušil nebezpečný východočeský útok faulem.
V 58. minutě Binar povedeným trestným kopem zvýšil hradecké vedení na 2:0.
V 60. minutě se velkému hradeckému závaru boleslavská defenzíva ubránila s vypětím všech svých sil. V 69. minutě na hradecký dlouhý nákop za boleslavskou obranu špatně a pozdě reagoval Adam Bejda, soupeř však velkou šanci tentokrát neproměnil.
V 90. minutě boleslavskou ofenzívní snahu východočeský protivník úspěšně torpédoval rychlým protiútokem, který gólově završil Zeman - 3:0.

„První poločas náš tým předvedl slušný herní výkon. Bohužel se nám krom úvodních patnácti minut nepodařilo dostat do nějakých větších brankových příležitostí. Soupeř vstřelil branku v závěru poločasu po rohovém kopu, což byl jediný nebezpečný moment před naší brankou. Druhý poločas určila ráz druhá branka z trestného kopu. Od té doby se domácí uklidnili a byli lepším týmem. I přes velkou snahu a úsilí dostat soupeře pod tlak a vytvořit si nějakou brankovou příležitost, se nám to nepodařilo a soupeř ještě v závěru do naší otevřené obrany vstřelil třetí branku," shrnul dění prohraného zápasu mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Vokoun (65. Klieštík), Otta, Keller, Sofín (80. Nguyen) - Vostřel, Černý (80. Kaiser), Schutz (65. Adam Bejda), Matějovský - Stanislav Bejda, Kühnel. Připravený byl brankář Studničný.

Branky: 45. Mokrejš, 58. Binar, 90. Zeman

ŽK: Žalud - Keller, Schütz

Rozhodčí: Vojtěch - Rychtár, Ngueyn Minh Hieu

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner