Po dvou jarních kolech zůstávají letos bez výhry
Klub

Po dvou jarních kolech zůstávají letos bez výhry

Redakce

Na hřišti s umělým povrchem v areálu Řepčín podali boleslavští dorostenci proti silnému soupeři kvalitní týmový výkon, který však na lepší výsledek nestačil. Třetí jarní mistrovské utkání hrají v pátek 15. března doma proti v tabulce pátým Pardubicím.

V první polovině utkání se Olomouc ujala ve 35. minutě vedení proměněním pokutového kopu Riedlem.
Druhá polovina utkání nezačala pro Boleslav vůbec dobře. Hned v první minutě po změně stran získala Olomouc výhodu druhého pokutového kopu, který však brankář Škrdla zneškodnil. Než se naplnila hodina hry, získali Olomoučtí třígólový náskok, když v rozmezí necelých deseti minut po dvou individuálních akcích skóroval Capka. Čtvrtou branku do boleslavské sítě přidal Křiklava po brejkové situaci. Boleslavskou prohru zmírnil v 90. minutě Rössler proměněním pokutového kopu.
Olomoučtí mladší dorostenci potvrdili, že patří ke špičce celostátní ligy U17, boleslavští sedmnáctiletí mladíci jsou v šestnáctičlenné tabulce nadále dvanáctí s druhou nejslabší ofenzívou. Jedenadvacet gólů jako oni dali pouze dorostenci z posledního Frýdek-Místku a o gól méně vrstevníci z Karviné, která je v ligové tabulce třetí od konce.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Kaulfus, Ivanytskyy, Žáček, Itis (75. Fedečko) - Rittenauer (68. Ditrich), Václavík (60. Ilco), Rössler - Gashi, Kosorič (60. Eichler), Kodera. Připravený byl brankář Kolář

Sestava SK Sigma Olomouc U17: Čtvrtlík - Pávek (81. Luběna), Sikora, Bartošič, Riedl (74. Remeš), Přibylka (74. Činčara), Příkazský, Skopal, Glos, Capka (81. Rozehnal), Křiklava (86. Synevych).

Góly: 53. a 60. Capka, 35. Riedl (z pokutového kopu), 72. Křiklava - 90. Rössler (z pokutového kopu)

ŽK: Pávek, Capka

Rozhodčí: Dudek - Pospíšil, Kovařík

Diváků: 85

Fanshop banner Fanshop banner