Sedmnáctiletí vyhráli jen třetinu zimních přípravných duelů
Klub

Sedmnáctiletí vyhráli jen třetinu zimních přípravných duelů

Redakce

Boleslavští mladší dorostenci družstva U17 v letošní zimě sehráli devět přípravných utkání, šest s tuzemskými a tři s polskými soupeři. Do mistrovského jara vstoupí domácím střetnutím proti Slovácku v první březnové sobotě.

Družstvo FK Mladá Boleslav U17 je v konkurenci šestnácti účastníků celostátní ligy mladších dorostenců na dvanácté příčce s dvanácti body a skóre 17:39. V patnácti podzimních mistrovských zápasech sedmnáct nastřílených gólů je nejslabší ofenzivní bilance ze všech šestnácti družstev.
V letošní zimní přípravě sedmnáctiletí boleslavští dorostenci z devíti utkání vyhráli jen tři, remizovali dva a prohráli čtyři při těsně negativním souhrnném skóre 25:26. Čtvrtinu gólů nastřílel Jan Ilco, jenž se tak stal neoficiálním zimním králem kanonýrů mezi sedmnáctiletými mladoboleslavskými fotbalisty.
„Zimní přípravné období hodnotím kladně z pohledu ofenzívy, kde naše družstvo vypadalo velice zajímavě kombinačně a vytvářelo si dost brankových příležitostí. Pouze v jednom utkání se nám nepodařilo vstřelit branku. Spokojení ale nemůže být s defenzivní činností celého týmu. Poslední dvě přátelská utkání jsem viděl zlepšení a věřím, že do jarní části vstoupíme úspěšně. Velice pozitivně vnímám, že se zimní přípravné období obešlo bez vážnějších zranění hráčů a do prvního mistrovského utkání máme k dispozici všech šestnáct hráčů a tři brankáře," shrnul činnost prvních dvou kalendářních měsíců roku 2024 trenér FK Mladá Boleslav U17 Ondřej Zahustel. Předává své zkušenosti kádru, který tvoří tři brankáři Matěj Škrdla, Tomáš Dlask, Miloš Kolář a šestnáct hráčů Jan Žáček, Vasyl Ivanytskyy, David Fedečko, Ondřej Iltis, Petr Kaulfus, Daniel Honc, Ondřej Rittenauer, Jan Ilco, Michal Ditrich, Petr Václavík, Jakub Rössler, Tomáš Kocour, David Kosorič, Filip Černý, Alex Eichler, Michael Kühnel, Denis Gashi, Matyáš Kodera, Adam Procházka (na zkoušce z pražské fotbalové akademie Alexe Zbura) a Omar Rahimić (na zkoušce).

Výsledky utkání FK Mladá Boleslav U17 v zimní přípravě 2024
sobota 13. ledna (Městský stadion UMT): FK Mladá Boleslav U17 - Admira Praha U17 8:0
sobota 20. ledna (UMT 9. ZŠ MB): FK Mladá Boleslav U17 - Bohemians U17 3:3
pátek 26. ledna (UMT 9. ZŠ MB): FK Mladá Boleslav U17 - Raków Czestochowa U17 1:5
neděle 28. ledna (UMT 9. ZŠ MB): FK Mladá Boleslav U17 - FK Dukla Praha U17 2:1
čtvrtek 1. února (Polsko): Zaglebie Lubin U17 - FK Mladá Boleslav U17 4:0
sobota 3. února (Polsko): Slask Wroclaw U17 - FK Mladá Boleslav U17 6:2
sobota 10. února (UMT 9. ZŠ MB): FK Mladá Boleslav U17 - FK Teplice U17 3:5
sobota 17. února (UMT 9. ZŠ MB): FK Mladá Boleslav U17 - FK Jablonec U17 4:0
neděle 25. února (Malešice): FC Hradec Králové U17 - FK Mladá Boleslav U17 2:2

Na pětadvaceti gólech v zimní přípravě 2024 se podílelo deset mladoboleslavských dorostenců a dva dorostenci soupeřů: 6 - Jan Ilco, 4 - Filip Černý, 3 - Denis Gashi, 2 - Tomáš Kocour, Michael Kühnel, Jakub Rössler, 1 - Michal Ditrich, Alex Eichler, Omar Rahimič, Ondřej Rittenauer a nešťastní hráči pražské Admiry a vršovických Bohemians do vlastních branek.

Fanshop banner Fanshop banner