Generálku na mistrovskou sezónu zvládli vítězně
Klub

Generálku na mistrovskou sezónu zvládli vítězně

Redakce

V generálním testu před startem jarní mistrovské sezóny se boleslavským osmnáctiletým dorostencům povedl první poločas. Po přestávce už ke třem gólů nepřidali ani jeden, přesto dovedli utkání do zaslouženého vítězství.

První poločas zahájili boleslavští dorostenci gólově.
V 5. minutě akce po levé straně vyvrcholila Kellerovým míčem za obranu na Nguyena, který přihrál přes celé pokutové území volnému Kühnelovi a ten již do prázdné branky otevřel skóre utkání - 1:0.
S ofenzivní a střeleckou chutí Boleslavští pokračovali a zanedlouho své vedení navýšili. V 11. minutě dobré napadání soupeře boleslavskými hráči vyústilo ziskem míče a Schutzovou krásnou průnikovou přihrávkou za mosteckou obranu, kde Nguyen sám před brankářem zkušeně obstřelil gólmana - 2:0.
Ve 25. minutě po boleslavském nedůrazu ve středu hřiště Mostečtí získali prostor k zakončení a střelou z velké dálky k pravé tyči snížili na 2:1.
Na mostecké snížení Boleslavští vzápětí reagovali vstřelením třetího gólu. Ve 27. minutě při akci po pravé straně Horák poslal krásný míč za obranu nabíhajícímu Kaiserovi, po jehož povedeném centru se Stanislav Bejda prosadil hlavičkou - 3:1.
Druhý poločas byl na góly výrazně chudší, trefili se Mostečtí pouze jednou a Boleslavští už neskórovali. V 52. minutě Nguyenovo zakončení z necelých dvaceti metrů skončilo jen o kousek vedle levé tyče mostecké branky. V 55. minutě Stanislav Bejda centroval z pravé strany na zadní tyč, ale Kühnel netrefil branku, před kterou se ocitl zcela sám. V 62. minutě po rychlém protiútoku mosteckou první velkou šanci po změně stran boleslavský brankář Studničný zmařil dobrým zákrokem za cenu rohového kopu. V 67. minutě po centru z levé strany boleslavský obránce Horák ve vlastním pokutovém území nechal volného protihráče a ten vstřelil kontaktní branku na 3:2. V závěru utkání si mostecký tým vytvořil tlak s jednou velkou šancí, kterou však neproměnil. Boleslavští nakonec své poslední přípravné utkání před startem jarní ligové sezony dovedli do vítězství. „První poločas dobrý týmový výkon a super vstup do utkání. Slušná hra, hezké branky a pohledné akce. Druhý poločas spousta nepřesností. Směrem do obrany jsme přestali plnit některé povinnosti a soupeř v závěru sahal po remíze. Nakonec jsme poslední přípravné utkání zvládli vítězně," shrnul své dojmy trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - Horák (70. Tichý), A. Bejda, Otta, Keller - Kaiser (45. Černý), Vostřel, Schutz, Nguyen - S. Bejda, Kühnel.
Góly FK MB U18: Kühnel, Nguyen, Stanislav Bejda.

Fanshop banner Fanshop banner