Dramatický souboj bez jediného gólu
Klub

Dramatický souboj bez jediného gólu

Redakce

Utkání mužstev s nepovedeným vstupem do jarní sezóny se hrálo v nové Malšovické Aréně na překvapivě nekvalitní hrací ploše. V dramatickém střetnutí s množstvím důrazných soubojů nebyla nouze o gólové šance, a to především ve druhém poločase, ale soupeřova brankáře nepřekonal nikdo. Boleslavští v sobotu zůstali sedmí, ale po nedělní prohře Olomouce v Českých Budějovicích se lepším skóre posunuli v ligovém pořadí před hanácký klub na šestou příčku.

První poločas začal vzájemným oťukáváním. Pět minut byli brankáři bez práce, než boleslavský Trmal zasahoval před dorážejícím Vašulínem a vzápětí na opačné straně hřiště Zadražil proti Yusufově nedůrazné střele. V 9. minutě Yusufovo zakončení sóla Zadražil vyrazil a Solomonova dorážka vynesla Boleslavi první roh v utkání, rozehrál ho Ladra a zakončil hodně nepřesným volejem Matějovský. Následovalo téměř deset minut hraní mezi šestnáctkami bez nebezpečných zakončení. Když už se v 18. minutě Kučera před boleslavskou brankou dostal do střelecké pozice, rozhodčí hradeckou akci uťali odmáváním a odpískáním ofsajdu.
Ve 24. minutě se boleslavským fotbalistům nepovedl na krátko rozehraný trestný kop ze slibné pozice. Kolem 27. minuty boleslavská defenzíva přežila dva soupeřovy slepené rohy. O pět minut později Hradečtí kopali další dva rohy, které Boleslavští ubránili. Ve 41. minutě pátý hradecký roh rozehraný tradičně Krejčím skončil v rukavicích Trmala, který okamžitě založil boleslavský atak, bohužel jeho spoluhráči nedotažený do zakončení. Ve 45. minutě druhý boleslavský roh rozehrál Matějovský a hlavičkující Karafiát na brankáře Zadražila nevyzrál. Ve dvou nastavených minutách Krejčí rozehrál šestý a vzápětí sedmý hradecký roh bez gólových završení.

Druhý poločas byl ofenzivně živější, než první. Útočily oba týmy, ale Hradečtí předváděli o mnoho více nebezpečnější zakončení, do kterých se Boleslavští dostávali o poznání řídčeji. Ve 48. minutě si Zadražil poradil s Ladrovým technickým pokusem a o dvě minuty později nemusel proti Ladrově nepřesné střele vůbec zasahovat. V 52. minutě Klímův ostrý centr povedeně z malého vápna zakončil Šašinka, ale Trmal předvedl fantastický reflex, kterým zabránil téměř jistému gólu. Hradečtí pokračovali v atakování boleslavské branky a vynutili si osmý roh. V 54. minutě ho rozehrál Krejčí, boleslavská defenzíva nepodlehla. V 56. minutě Sakalu obral o míč Vašulín, ale toho zastavil Král za cenu rohu. Po něm Boleslavští vyrazili do brejku, bohužel trojice Ladra, Solomon, Yusuf akci do koncovky nedotáhla.
V 64. minutě Čmelíkovu ránu z deseti metrů Trmal vyrazil, v příští minutě čerstvý Pudhorocký boleslavskou branku přestřelil. V 67. minutě Trmal zmařil přízemní zakončení Koubka. V 76. minutě po Kušejově křížném pasu Vaníčkovu ránu Zadražil s obtížemi vyrazil a uspěl i o necelých pět minut později při Marečkově ráně. V 83. minutě jubilejní desátý hradecký roh od boleslavské branky odhlavičkoval Jawo, podobně si počínal i při dalším soupeřově rohu o tři minuty později. Dvanáctý hradecký roh v nastaveném čase jistě lapil Trmal. Ani tři přesčasové minuty bezgólové skóre nezměnily...
Po třetím mistrovském zápase nového roku 2024 zůstali Hradečtí i Boleslavští shodně bez radosti z vítězství. V letošním úvodním kole remizovali Boleslavští v sobotu 10. února v Plzni 1:1 a Hradečtí v neděli 11. února doma s Bohemians 2:2, o týden později v sobotu 17. února Boleslavští doma prohráli s Ostravou 1:3 a Hradečtí remizovali v Olomouci 0:0 a v sobotu 24. února ve vzájemném střetnutí remizovali 0:0.

„Udrželi jsme vzadu nulu a nikdo se nezranil," vypíchnul Ondřej Karafiát za celý boleslavský tým dva pozitivní jevy remízového utkání, ale postěžoval si na kvalitu hřiště: „Na začátku vypadalo relativně dobře, ale po deseti minutách se to obrátilo, hřiště bylo hrozně měkké a trhalo se." Boleslavský kouč David Holoubek byl z remízy hodně rozmrzelý: „Bylo to bojovné, ale ne moc pěkné utkání, divákům moc krásy nenabídlo. Pro hráče bylo na těžkém terénu nesnadné přesně si přihrát, bylo to pro ně hodně těžké utkání s mnoha souboji. Brankář Trmal nás podržel, i když dochytal zraněný, pozitivní pro nás je jenom to, že jsme neobdrželi gól." Hradecký trenér Václav Kotal byl s bezgólovou remízou také nespokojený: „Sice jsme nedostali gól, ale ani jsme nedali, kopeme dvanáct rohů a efektivita nula." Nad stížnostmi na kvalitu hrací plochy se trpce pousmál: „O tom se nedá mluvit, to je tragédie, na tom se nedá hrát a fotbalu současný stav neprospívá, ale pro obě mužstva to bylo stejné."

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Král, Fulnek - Karafiát - Ladra (72. Vaníček), Sakala, Matějovský (59. Mareček), Solomon (59. Jawo) - Yusuf (59. Kušej).
Připraveni ještě byli hráči Šimek, Žitný, Fila, Kadlec, Kubista a brankář Mikulec. Zcela mimo hru byli Pulkrab zraněný z domácího utkání proti Ostravě a Suchomel zraněný z utkání v Plzni.

Sestava FC Hradec Králové: Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil (83. Harazim) - Čmelík (83. Juliš), Kučera, Kodeš, Kaštánek (57. Pudhorocký) - Krejčí, Šašinka (74. Pilař) - Vašulín (57. Koubek). Připravení ještě byli hráči Hais, Rada, Čech a brankáři Vízek, Knobloch.

ŽK: Spáčil, Šašinka - Karafiát, Jawo, Bojda (fyzioterapeut)

Rozhodčí: Zaoral - Caletka, Žurovec

Diváků: 5509 (z nich 115 z Mladé Boleslavi)

Fanshop banner Fanshop banner