Buryán v reprezentačním utkání skóroval
Klub

Buryán v reprezentačním utkání skóroval

Redakce

Osmnáctiletý Jan Buryán, člen kádru prvoligového mužstva FK Mladá Boleslav, se gólově prosadil v jednom ze dvou přípravných duelů české dorostenecké reprezentace U19 proti dánským vrstevníkům.

Ve dvou přátelských utkáních Česko U19 versus Dánsko U19 hraných ve španělském Pintaru dal trenér Miroslav Beránek příležitost dvěma zcela rozdílným jedenáctkám. Obě prohrály, když se soupeřem držely krok pouze v prvních poločasech. Mladoboleslavský útočník a nejlepší kanonýr české celostátní ligy starších dorostenců U19 Jan Buryán nastoupil do druhého utkání a ve 33. minutě hlavou usměrnil trestný kop slávistického Davida Planky do dánské branky.

Výsledky a statistiky přátelských utkání družstva Česko U19

Úterý 20. února (hřiště Pinatar): Česko U19 - Dánsko U19 2:3 (1:1)
Sestava Česko U19: Baier - Krupička, Hunal, Paluska, M. Pudil - Hamza - Míšek, Vitarigov - A. Pudil, Toula, Uriča. Góly: 32. Toula, 50. McCoy (do vlastní branky) - 23. a 84. Bomholt, 75. Paluska (do vlastní branky)

Čtvrtek 22. února (hřiště Pinatar): Česko U19 - Dánsko U19 1:3 (1:0)
Sestava Česko U19: Rezek - Toman, Říha, Konečný, Zachoval - Jalovičor, Planka - Hranoš, Rus, Mokrovics - Buryán. Góly: 33. Buryán - 48. Simmelhack, 51. Jorgensen, 69. Byskov.

Český národní tým U19 v letošním březnu vyrazí do Itálie k zápasům elitní fáze kvalifikace o postup na evropský šampionát, který se koná od 15. do 28. července 2024 v Severním Irsku. Čeští dorostenci se o postup střetnou „v italské" kvalifikaci s Gruzií, domácí Itálií a Skotskem.

Fanshop banner