Z Jihlavy do Boleslavi přestoupil Lukáš Fila
Klub

Z Jihlavy do Boleslavi přestoupil Lukáš Fila

Redakce

V posledních hodinách letošního zimního přestupního termínu, jenž končí o půlnoci ze čtvrtka 22. února na pátek 23. února 2024, se představitelé FK Mladá Boleslav a FC Vysočina Jihlava završili jednání na podmínkách přestupu talentovaného jihlavského odchovance Lukáše Fily.

„Kluby se vstřícně dohodly a pro Lukáše je jistě tento posun do prvoligového prostředí pozitivem. K jeho osobnímu rozvoji to jednoznačně prospěje, aby své dovednosti nabrané v Jihlavě a reprezentaci v plné míře naplnil v nové sezóně Fortuna ligy," okomentoval Filův přestup za agenturu ISM Pavel Kuka.
„Děkujeme vedení klubu FC Vysočina Jihlava za vstřícné, rychlé a korektní jednání," doplnil generální ředitel mladoboleslavského klubu David Trunda. „Jsme velice rádi, že se nám povedlo přivést do našeho týmu mladého a talentovaného hráče ještě v tomto přestupním období," řekl sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Jakub Dovalil.

Dvacetiletý Lukáš Fila v období 2021-23 za FC Vysočina Jihlava v 67 druholigových zápasech dal devět gólů, z nich sedm nastřílel ve čtrnácti zápasech podzimní sezóny 2023. Český reprezentační dres oblékl osmkrát (čtyřikrát za U18 a čtyřikrát za U20).
O angažování talentovaného jihlavského odchovance, kterému by v letošním červnu skončila dosavadní smlouva ve vysočinském klubu, se ucházelo několik tuzemských prvoligových zájemců. Kromě FK Mladá Boleslav také FC Baník Ostrava, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice a SK Sigma Olomouc.
V Mladé Boleslavi se objevil v týdnu mezi 21. a 22. prvoligovým kolem a deset dnů před startem druholigové sezóny. „První ligu přirozeně sleduji celkově a boleslavský herní styl se mně líbí, takže je pro mě dobře, že jsem tady," prohlásil Lukáš Fila bezprostředně po podepsání smlouvy v novém působišti. Přiznal, že si uvědomuje specifičnost boleslavského kádru se zkušenými a mezinárodně ostřílenými fotbalisty. „Doufám, že do kabiny zapadnu, hodně se od nich naučím a všechno bude dobrý." Sice kolem sebe slyší, že letošní jaro má na zapracování a poznání nových podmínek v klubu prvoligové úrovně, osobně však ten čas chce co nejvíce zkrátit. „Budu rád a nezlobil bych se, kdyby se mi aklimatizace povedla dříve, než za půl roku. Chci co nejdříve pomáhat týmu vyhrávat a zároveň se i individuálně prosazovat," touží nový muž mladoboleslavského prvoligového kádru Lukáš Fila.

Fanshop banner