Mladíci Vojta a Vlk na hostování do Varnsdorfu
Klub

Mladíci Vojta a Vlk na hostování do Varnsdorfu

Redakce

Do druholigového FK Varnsdorf odešli hostovat dva mladoboleslavští mladí fotbalisté - obránce Matěj Vlk a útočník Matyáš Vojta.

Za necelý týden dvacetiletý útočník Matyáš Vojta je odchovanec pražského Vyšehradu, odkud do Mladé Boleslavi přestoupil v srpnu 2022. Trénoval s dospělým áčkem, za které však hrál především v přípravných zápasech. Do soutěžních utkání zasáhl v roce 2023 dvakrát, v srpnu na půlhodinku v poháru MOL Cup a v září na jedenáct minut ve FORTUNA:LIZE. Česko reprezentoval čtyřikrát v kategorii starších dorostenců U19.
Jedenadvacetiletý obránce Matěj Vlk fotbalově vyrostl v SK Polaban Nymburk, ale na prahu dorosteneckého věku přestoupil do FK Mladá Boleslav, kde prošel všemi dorosteneckými kategoriemi až do dospělého béčka. V loňském podzimu hostoval v třetiligovém FK Přepeře.

Matyáš Vojta a Matěj Vlk zaujali Miroslava Holeňáka, současného trenéra druholigového FK Varnsdorf, kam odchází z Mladé Boleslavi na hostování a stanou se tak novými spoluhráči o rok staršího Vojtěcha Stránského, který v tomto severočeském klubu hostuje také z Mladé Boleslavi.
FK Varnsdorf je v šestnáctičlenné druhé FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE čtrnáctý s pouhým jedním bodem odstupu od dvou sestupových míst, na nichž jsou FK Viktoria Žižkov a 1.SK Prostějov.

Fanshop banner Fanshop banner