Mašek do Chrudimi a Poulolo do Budějovic, oba na hostování
Klub

Mašek do Chrudimi a Poulolo do Budějovic, oba na hostování

Redakce

Na začátku letošní jarní sezóny odcházejí z FK Mladá Boleslav na hostování do konce aktuálního soutěžního ročníku útočník Lukáš Mašek do druholigového MFK Chrudim a stoper Florent Gregoire Poulolo do prvoligového SK Dynamo České Budějovice.

Devatenáctiletý útočník Lukáš Mašek fotbalově vyrostl v Mladé Boleslavi a od žáků přes dorost se propracoval do áčka dospělých. Prvoligový debut si odbyl v listopadu 2020, když mu bylo šestnáct let. Od té doby si v mladoboleslavském dresu připsal jedenapadesát startů s jedním vstřeleným gólem ve FORTUNA:LIZE a sedm zápasů s třemi góly v poháru MOL Cup. V roce 2020 byl vyhlášený druhým nejlepším mladším dorostencem a o dva roky později třetím nejlepším starším dorostencem v České republice. V období 2019-23 pětadvacetkrát reprezentoval Česko ve čtyřech věkových kategoriích (třikrát U15, čtyřikrát U16, šestnáctkrát U19 a dvakrát U20). Při velké tlačenici na ofenzivních postech v mužstvu FK Mladá Boleslav se dohodl na hostování v MFK Chrudim, kde ve druhém únorovém víkendu při svém premiérovém startu v přípravném utkání s pražskou Duklou 2:2 dvěma góly po přestávce dorovnal chrudimskou dvougólovou ztrátu z první půle. MFK Chrudim je v šestnáctičlenné druhé FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE sedmá bez postupového tlaku i záchranářských starostí.

Šestadvacetiletý stoper francouzské národnosti Florent Gregoire Poulolo se narodil a fotbalově vyrostl na Martiniku, což je zámořský departement Francie v Karibském moři. Přes francouzské a španělské kluby přišel se statutem volného hráče do SK Sigma Olomouc v září 2020. Po skončení olomoucké smlouvy a se zkušenostmi z dvaašedesáti startů v nejvyšší české lize se v loňském létě dohodl na tříletém kontraktu s platností do 30. června 2026 v FK Mladá Boleslav. Reprezentant Martiniku v mladoboleslavském dresu v podzimní sezóně 2023 nastoupil do dvanácti ligových zápasů, do tří v základní sestavě a do devíti v roli náhradníka. V letošním roce při nerozhodném utkání Boleslavi v Plzni zasáhl do hry jen na jednu závěrečnou minutu. V letošní jarní sezóně bude hostovat v SK Dynamo České Budějovice uzavírajícím průběžnou šestnáctičlennou tabulku po jedenadvaceti odehraných kolech FORTUNA:LIGY.

Fanshop banner Fanshop banner