Z mnoha šancí dvě proměnili a zaslouženě vyhráli
Klub

Z mnoha šancí dvě proměnili a zaslouženě vyhráli

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci v přípravě proti severočeskému soupeři dali v každém poločase po jednom gólu a protože zároveň ani jednou neinkasovali, zaslouženě vyhráli.

V prvním poločase z několika vypracovaných šancí boleslavští dorostenci proměnili až tu poslední těsně před přestávkou. V 10. minutě po rohovém kopu Stanislav Bejda našel volného Vokouna, který branku přestřelil. V 17. minutě hezká boleslavská akce založená Kaiserem pokračovala přes Kellera až před soupeřovu branku, kde Stanislav Bejda jasnou šanci nevyužil, neboť jej jablonecký brankář vychytal. V příští minutě po dlouhém míči od Adama Bejdy utíkal sám na branku Stanislav Bejda, ale ani tentokrát příležitost neproměnil.
Ve 44. minutě po krásné nahrávce od Adama Bejdy se dostal k míči na hranici pokutového území Vostřel a následný individuální průnik zakončil podél brankáře gólově - 0:1.

Ve druhém poločase Boleslavští pokračovali v zahazování šanci s jednou výjimkou čtvrt hodiny před koncem. V 50. minutě našel Vokoun v soupeřově pokutovém území Stanislava Bejdu, kterého vychytal jablonecký brankář. V 52. minutě po přetaženém rohovém kopu se na zadní tyči prosadil hlavou Stanislav Bejda, ale zamířil pouze do boční sítě. V 59. minutě pro změnu po centru Stanislava Bejdy se ocitl sám před brankou Kühnel, ale jeho zakončení chytil protivníkův brankář. V 60. minutě po Kellerově rohovém kopu Kühnel hlavičkoval vedle jablonecké branky. V 75. minutě po Vostřelově finální nahrávce středem hřiště utíkal sám na branku Kühnel a nastřelil pravou tyč jablonecké branky.
V 76. minutě po Nguyenem výborně zahraném trestném kopu se Kühnel hlavou trefil k levé tyči a zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
V 82. minutě po hezké boleslavské akci se dostal do další šance Stanislav Bejda a sám před brankou zakončil mimo. O minutu později po dlouhém nákopu brankáře Křápa a následném Kühnelově prodloužení Horák z hranice pokutového území jen o kousek minul levou tyč. V 86. minutě po dlouhém míči Adama Bejdy se dostal do další šance Kühnel, ale nastřelil pouze brankáře jabloneckého týmu. V 87. minutě po Kellerově rohovém kopu Stanislav Bejda hlavičkoval vedle jablonecké branky.

„Byli jsme v utkání lepším týmem a připsali si zaslouženou výhru. I přesto musíme pracovat na finální části útoku a jejich zakončení, kde máme spousty nepřesností, i proto jsme nevyužili několik jasných brankových příležitostí," prohlásil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Křáp - Vokoun, A. Bejda, Otta, Keller - Horák, Vostřel, Schutz, Tichý (46. Nguyen) - S. Bejda, Kaiser (46. Kühnel).

Branky: 44. Vostřel, 75. Kühnel

Fanshop banner Fanshop banner