Výhra zlepšenou hrou po přestávce
Klub

Výhra zlepšenou hrou po přestávce

Redakce

V předposledním zimním přípravném utkání Boleslavští porazili divizního protivníka třemi úspěšnými trefami až po uplynutí hodiny hry.

V prvním poločase předváděli hráči obou týmů spíše boj než fotbal. Hrálo se většinou od jednoho ke druhému vápnu bez nebezpečných zakončení. Boleslavští sice ve 22. minutě dostali míč do bydžovské branky, ale rozhodčí gól kvůli ofsajdu neuznali. Ve 28. minutě promarnil slibnou šanci Kaulfus. V příští minutě Bydžovští nevyužili svůj první rohový kop. Ve 43. minutě vyloženou boleslavskou příležitost spálil Vlček. V příští minutě boleslavská defenzíva úspěšně odolala rohovému kopu. Poločas tak skončil bezgólovým skóre.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili se zlepšeným herním projevem, z něhož pramenily i častější šance. V 51. minutě brejk boleslavského Nováka skončil rohovým kopem. V 53. minutě chyboval Dohalský, ale šanci nabídnutou bydžovskému soupeři vzápětí sám uhasil. V 59. minutě Tichý nastřelil břevno bydžovské branky a načal tak produktivní desetiminutovku boleslavského týmu.
V 60. minutě spolupráci Peterky s Novákem završil prvním boleslavský gólem Vlček - 1:0.
V 62. minutě Tichého ostře střílený centr bydžovský obránce Vincour uklidil do vlastní branky - 2:0.V 69. minutě boleslavské vedení zvýšil Kaulfus - 3:0
.
I za výrazného vedení boleslavští junioři předváděli aktivní fotbal, ale ani jednu ze tří slibných příležitostí nevyužili. V 76. minutě Peterka střílel těsně mimo.
V 78. minutě nepřesnou boleslavskou přihrávku Bydžovští potrestali, když jejich akci gólově završil Nicolas Berena - 3:1.
V 86. minutě střílející Peterka zamířil nad bydžovskou branku a v 88. minutě se Novák neprosadil v sólové akci.

„Proti dobře organizovanému soupeři ve středním bloku jsme se dlouho nedokázali prosadit a v první půli měli opět problém v poslední třetině hřiště. Udrželi jsme vysoké tempo po celou dobu zápasu a soupeře, kterému postupně docházely síly, jsme nakonec udolali," zhodnotil vítězství mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Tvrdý, Rulc (46. Fedor), König - Kodad (46. Novák), Dohalský, Vostřel, Kaulfus - Vlček (46. Tichý), Howard (60. Peterka), Buryán (60. Vlček).

Góly: 60. Vlček, 62. Vincour (do vlastní branky), 69. Kaulfus - 78. Nicolas Berena.

Fanshop banner Fanshop banner