Osmnáctiletí odehráli v Praze bezgólový zápas
Klub

Osmnáctiletí odehráli v Praze bezgólový zápas

Redakce

V pátém zimním přípravném utkání vyšli boleslavští osmnáctiletí dorostenci letos poprvé střelecky naprázdno. A protože ani mladí vršovičtí klokani neskórovali, skončilo utkání na umělé trávě v pražských Štěrboholích jalovou plichtou.

První poločas začali Boleslavští aktivně, ale bez proměňování slibných šancí. Ve 4. minutě na pravé straně vybojoval míč Nguyen a po jeho přihrávce Kaiser ve své první velké šanci branku přestřelil. O pět minut později po Ottově krásné přihrávce za obranu se Vokoun ocitl sám před brankářem, kterého nastřelil a Kaiser nezvládnutou dorážkou nechal vyniknout i napodruhé brankáře Bohemians. V 10. minutě na druhé straně hřiště se po centru z levé strany ocitl v dobré pozici jeden z útočníku Bohemians, jeho zakončení však mířilo vedle boleslavské branky.
Ve 29. minutě výborným napadáním Stanislav Bejda vybojoval míč a předložil ho před branku Kaiserovi, ale ten ani ve své třetí velké šanci neuspěl. Ve 32. minutě akce Bohemians z levé strany vyvrcholila přetaženým centrem a skončila hlavičkou nad boleslavské břevno.

Druhý poločas už se boleslavským fotbalistům tolik nepovedl, aktivnější byl vršovický protivník. V 50. minutě po trestném kopu Bohemians hlavičkující útočník o kousek minul boleslavskou branku. V 61. minutě se v boleslavském pokutovém území nechal obehrát stoper Otta a šanci Bohemians zlikvidoval až brankář Studničný.
V 78. minutě po Kellerově trestném kopu nabíhající Schutz netrefil hlavou prázdnou vršovickou branku a propásnul tak poslední boleslavskou šanci v tomto střetnutí. V 81. minutě po závaru v boleslavském pokutovém území jeden z hráčů Bohemians zazvonil na pravou tyč Studničného branky.

„Vstup do utkání se nám povedl a byli jsme lepším týmem, ale neproměnili tři velké šance. Následně se hra ve zbývající části poločasu vyrovnala. Druhý poločas byl soupeř již lepším týmem. Náš tým dobře bránil, ale směrem dopředu jsme si již nedokázali vytvořit žádné větší nebezpečí pro soupeřovu branku," řekl mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - Klieštík, Otta, Keller, Vokoun - Nguen (75. Kaiser), Vostřel, Schutz, Tichý (60. Hurych) - S. Bejda, Kaiser (46. Horák).

Fanshop banner Fanshop banner