Vítězství po zlepšeném výkonu ve druhém poločase
Klub

Vítězství po zlepšeném výkonu ve druhém poločase

Redakce

Páté zimní přípravné utkání odehráli boleslavští devatenáctiletí dorostenci proti teplickým vrstevníkům na hřišti s umělým povrchem v areálu 9. ZŠ Mladá Boleslav. Po vyrovnaném a trochu bez jiskry hraném prvním poločase byli po přestávce o poznání aktivnější a zaslouženě vyhráli.

První polovinu utkání aktéři odehráli bez gólového zápisu. V 16. minutě sice Boleslavští po Bobkově centru dostali míč do teplické branky, ale protože se tak stalo z ofsajdové pozice, sudí Louda gól neuznal. Ve zbylých minutách prvního poločasu už nedošlo k vážnějšímu ohrožení jedné, či druhé branky.

Do druhé poloviny utkání vstoupili boleslavští dorostenci aktivněji. V 55. minutě po akci zleva Monyč v soupeřově šestnáctce přihrál elegantně patou Hassanovi a ten akci zakončil střelou do rukou teplického gólmana.
V 60. minutě Naďo rozehrál boleslavskou standardku zleva střelou, kterou teplický gólman Fialka vytěsnil do břevna a Pavlíček pohotovou dorážkou zařídil vedení - 1:0.
O dvě minuty později Boleslavští přidali druhý gól.
V 62. minutě Hassan získal na půlce míč, přihrál ho Gnipovi a ten předal Naďovi, jenž z hranice šestnáctky vyslal gólovou střelu k tyči teplické branky - 2:0.
Zanedlouho se však severočeští dorostenci vrátili do zápasu.
V 68. minutě za nešťastného přispění boleslavského Naďa tepličtí dorostenci snížili průběžné skóre na jednogólový rozdíl - 2:1.
V 75. minutě si Hassan navedl míč k soupeřově šestnáctce a z necelých dvaceti metrů orazítkoval břevno teplické branky. V 83. minutě boleslavský gólman Zaplatílek vychytal nadějnou teplickou šanci po akci z pravé strany. V 85. minutě svižnou boleslavskou kombinační akci zakončil Sofín střelou těsně mimo teplickou branku.

„Utkání se hrálo ve slušné intenzitě, ale od nás chyběla vyšší kvalita do útočné fáze hlavně v prvním poločase. Ve druhé části přišlo z naší strany razantní zlepšení a byli jsme často nebezpeční pro soupeřovu branku. Do defenzívy jsme se prezentovali dobrou organizací a kompaktností, prostor pro zlepšení vidíme ve vysokém presinku," zhodnotil těsnou výhru trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek (46. Pastyřík), Saba, Hassan, Fiker (46. Sofín) - Kolář (46. Naďo), Výda (46. Pavlíček), Marek - Monyč, Lenner (65. Bobek), Banlalam (46. Gnip).

Sestava FK Teplice: Filip De Monte - Port, Žorna, Voráček, Kincl, Balázs, Holák, Hloušek, Šimonovský, Polívka, Bernas. Náhradníci Fialka, Slivka, Hefner, Bzura.

Góly: 60. Pavlíček, 62. Naďo - 68 Naďo (do vlastní branky)

Rozhodčí: Louda - Váňa, Vasil

Fanshop banner Fanshop banner