Ztrátu po Králově vlastenci Ladra dorovnal penaltou
Klub

Ztrátu po Králově vlastenci Ladra dorovnal penaltou

Redakce

Plzeňští a boleslavští fotbalisté se střetli o ligové body pouhé dva měsíce od posledního vzájemného duelu a v druhé únorové sobotě předvedli zajímavý fotbal bez vítěze. Boleslavští se po zisku jednoho bodu těsně protáhli do elitní šestice FORTUNA:LIGY.

První poločas za překvapivě příznivých klimatických podmínek, kdy v západočeské metropoli pod zataženou oblohou byla teplota vzduchu 12°C, začali aktivněji plzeňští fotbalisté. Hned v úvodní minutě zasahoval brankář Trmal a ve 2. minutě Kostka u pravé tyče před dotírajícím Caduem po Kopicově centru. Boleslavští kontrovali až v 6. minutě, kdy Suchomel jen těsně minul plzeňskou branku u levé tyče. V 8. minutě po Ladrově přihrávce tvrdě vystřelil Kostka a nečekaně protáhnul brankáře Jedličku. Ve 13. minutě Kušejův centr Pulkrab nasměroval do břevna a dorážku Karafiát poslal pravačkou těsně vedle branky. V závěru úvodní čtvrthodinky Boleslavští kopali dva slepené rohy, po druhém nepřesně střílel Kušej.
Druhá čtvrthodinka byla v porovnání s první nečekaně rozháraná s minimem povedených fotbalových prvků. Ve 25. minutě po třetím přetaženém boleslavském rohu z Ladrovy kopačky Kušej vracel míč před branku obloučkem, který zkrotil brankář Jedlička až na druhý dotyk. Ve 27. minutě plzeňský útok z pravé strany završil přízemním centrem Chorý na Šulce v ofsajdovém postavení. Ve 30. minutě další plzeňský útok z pravé strany zakončil Kopic nepřesnou křížnou ranou z úhlu.
Ve 33. minutě plzeňská defenzíva snadno odolala už čtvrtému boleslavskému rohu, ale o minutu později Chorého ránu z dvaceti metrů Trmal vyrazil před sebe a teprve potom míč zalehl před dobíhajícím Kopicem. S blížící se přestávkou si Plzeň vynutila tlak. V 36. minutě na centr Cadua byl Trmal krátký a míč se odrazil od spojnice břevna s levou tyčí. Ve 44. minutě získala Plzeň svůj první roh, který rozehrál Kalvach a boleslavskou defenzívu nezaskočil. V tříminutovém nastavení prvního dějství si Boleslavští vynutili dva rohy po střelách Kubisty a o chvíli později Kušeje.

Druhý poločas začaly oba týmy bez změn a obezřetně. Ve 49. minutě Boleslavští ubránili druhý plzeňský roh, první po změně stran. V 54. minutě po Kušejově sražené střele poprvé ve druhém poločase kopali roh Boleslavští, ale Jedličku v plzeňské brance neohrozili. V příští minutě Valentův centr od pravé lajny Trmal snadno lapil. S vrcholící první čtvrthodinkou po přestávce se Plzeňští natlačili k boleslavské šestnáctce a sérií střeleckých pokusů a centrů z obou stran zle zatápěli boleslavské defenzívě.
V 63. minutě Plzeňští završili tlak gólově, když Chorého zakončení z rohu brankoviště v lize debutující stoper Král nešťastně srazil mimo Trmalův dosah - 1:0.
Po Karafiátově kolmici se v šanci ocitl Jawo, gólmana Jedličku však neprostřelil, navíc rozhodčí mávali a pískali ofsajd. V 73. minutě se Ladra prokousal přes tři protihráče a vystřelil nepřesně. O dvě minuty později se Boleslavští neprosadili po Ladrově trestném kopu. V 79. minutě byl Trmal na správném místě u pravé tyče při průniku a zakončení Šulce téměř od koncové lajny. V závěrečných minutách se Boleslavští usilovně a delší chvíli neefektivně tlačili k soupeřově brance.
V 88. minutě po Yusufově nákopu běžel Vaníček sám proti Jedličkovi, který jej uvnitř šestnáctky podrazil a nařízený pokutový kop odrazem od levé tyče proměnil Ladra ve vyrovnání - 1:1.
V předposlední ze čtyř nastavených minut plzeňský rohový kop jistě chytil Trmal. Než sudí Černý odpískal konec utkání se Boleslavští ubránili čtvrtému soupeřově rohu oslabení o zraněného obránce Suchomela.

„Před výtečnou diváckou kulisou to byl dobrý zápas, kterému remíza slušela. Škoda našich neproměněných šancí v prvním poločase, kdyby jsme vedli, měla by to s námi Plzeň těžší," pravil bezprostředně po remíze v Plzni mladoboleslavský trenér David Holoubek, jenž je momentálně nejmladším hlavním trenérem ve FORTUNA:LIZE. Jeho plzeňský protějšek Miroslav Koubek, jenž je naopak nejstarším koučem v tuzemské nejvyšší lize, neskrýval z dělby bodů zklamání: „Před vyrovnáním jsme při soupeřově odkopu nazdařbůh neměli dobré postavení a brankář měl situaci lépe přečíst, i když jinak chytal dobře. Boleslav hrála velmi dobře. My se postupně zlepšovali a jeden gól od nás byl málo."

Sestava FC Viktoria Plzeň: Jedlička - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic, Kalvach, Valenta (73. Červ), Cadu - Šulc - Chorý (82. Kliment), Vydra (73. Traore). Připravení byli hráči Jemelka, Jirka, Mosquera, Paluska, Řezník, Souare, Sýkora a brankář Tvrdoň. Mimo hru byli ze zdravotních důvodů Durosinmi a Havel.

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Král, Suchomel - Kubista (78. Žitný), Karafiát - Ladra (90. Poulolo), Mareček (64. Jawo), Kušej (78. Vaníček) - Pulkrab (64. Yusuf). Připravení ještě byli hráči Buryán, Fulnek, Kadlec, Šimek a brankář Mikulec. Mimo hru zůstali Matějovský (respirační onemocnění), Solomon (svalové zranění), Sakala (disciplinární trest za čtyři žluté karty).

Góly: 63. Král (do vlastní branky) - 88. Ladra (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Černý - Paták, Podaný

Diváků: 9086

Fanshop banner Fanshop banner